Hirdetés

Ezért nincs Android Pay a rootolt mobilokon



|

A haladó felhasználók tyúkszemére lépett a Google.

Hirdetés

Nemrég elindult az Egyesült Államokban az Android Pay szolgáltatás, amely lehetővé teszi az NFC chippel ellátott robotos mobilok tulajdonosai számára az érintés nélküli fizetést. Egyszerűen hozzá kell rendelni a bankkártyát az okostelefonon futó Android Pay kliensprogramhoz, onnantól kezdve pedig a számla rendezésekor csak le kell "olvastatni" a készüléket a kasszánál.

Hirdetés


Az Android Pay elérhetővé válása után elég gyorsan kiderült, hogy a szolgáltatás nem használható a rootolt androidos mobilokon, így a mobiljaikra egyéni Android-disztribúciókat telepítő power userek nem tudják használni azt. Ez nyilván sokaknak nem tetszik, azonban a Google most elárulta - vagy inkább megerősítette - a korlátozás okát.


Sejthetően biztonsági megfontolások állnak a háttérben: a keresőcég szerint az Android Pay közvetlenül átadja a termináloknak a hozzárendelt bankkártyák fizetéshez szükséges adatait, ezen adatok lehető legbiztonságosabb kezelése pedig óriási felelősséget jelent. A rootolt telefonokról nem nehéz kilopni az Android Pay kliensében megadott banki információkat, így a Google nem hajlandó "sérült" szoftveres biztonsági modellel rendelkező készülékeken használhatóvá tenni a szolgáltatást.


(Forrás: Phandroid | Képek: Google)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.