Hirdetés

Ezért nincs vezeték nélküli töltés az idei Nexusokban



|

Három faktor játszott kulcsszerepet a döntésben.

Hirdetés

A héten bemutatkoztak a Google idei Nexus okostelefonjai. Az euró helyett inkább dollárban meghatározott áraikat figyelembe véve a Huawei Nexus 6P és LG Nexus 5X egyaránt jó ár-érték arányú ajánlatnak mondható, azonban egyetlen a közönség által elvárt funkció mindkettőből hiányzik: nem támogatják a vezeték nélküli töltést. Ez Geekföldön elég nagy szentségtörés, így egy reddites kérdezz-felelek keretében az Androidért felelős Hiroshi Lockheimer megpróbált rávilágítani a döntés okára.

Hirdetés


A magyarázat szerint a vezeték nélküli töltés eldobásának oka az USB Type-C csatlakozó használata volt. A kérdéses csatlakozót az előzőleg használtnál sokkal egyszerűbb bedugni, ráadásul gyorsan tölthetőek vele a készülékek, a Nexus 6P esetében 97 perc alatt feltölthető az akku. A vezeték nélküli töltővel sokkal lassabb a töltés, ráadásul vékonyabbak lehettek nélküle a mobilok. A döntés mögötti gondolatmenet: egyszerű bedugás + gyors töltés + vékonyabb mobil = hagyjuk inkább a vezeték nélküli töltést.


Ti mennyire tartjátok fontosnak a vezeték nélküli töltést? Komoly funkcionalitás, vagy csak reklámfogás?


(Forrás: Android Police, Reddit)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.