Hirdetés

Ezredvégi családtagok: Nokia 3310 és 6210



|

A mindennapok zsebtelefonjainak szakadatlan fejlődése nem csak újabb bravúros megoldásokkal kápráztat el bennünket.

Hirdetés

Régebben a belépő szintű (entry level) megjelölés a megfizethető ár mellett bizony alaposan lefaragott szolgáltatásválasztékot is jelentett. A mai "belépők" ellenben már szériafelszerelésként tartalmaznak sok olyasmit, ami korábban csak jóval drágább testvéreikre volt jellemző. A Nokia 1610-essel megkezdett eddigi tömegtelefon termékvonala - a 3110-esen és az 5110-esen át -- a 3210-es modellig tartott. Ez utóbbi leszármazottja a most vizsgált 3310-es.


A 3210-es lapátszerű alakja helyett a 3310-es kedvesen tömzsi külsőt kapott. Rövidebb lett elődjénél (113 mm), és 133 grammjának elosztása is jobb, emiatt a női vásárlók kegyére is biztosan számíthat. Vastagsága a belső akkumulátor miatt állandó, de korántsem zavaró. Antennája rejtett, lekerekített sarkai és tompa élei is a zsebrevághatóságot sugallják. Megszokott módon helyezkedik el a kissé ellapított Navi gomb, a törlés/kilépés gombja és a kétirányú lapozógomb. Jót tett a megjelenésnek a többi gomb új, cseppszerű alakja is, de a 3210-es kellemetlen öröksége (világos krómalapon világító zöld feliratok) már kevésbé. A szinte már kötelező Xpress-on cserélhető elő- és hátlapokkal és cserélhető billentyűzetfóliákkal egyedi megjelenést adhatunk telefonunknak.


Köpcös telefonunk gyárilag tartalmazza a vibrás (rezgő) akkumulátort, a dallamszerkesztőt, képes a hanghívásra, profilokban tárolja beállításainkat. SMS-bajnokoknak prediktív szövegbevitelt, extra hosszú és képes üzeneteket, több címzett célbavételét, hangulatjeleket, üzenetsablonokat és egyedülálló csevegésfunkciót kínál. Képernyővédője és különleges stoppere van, unalmas perceinket pedig négy vadonatúj játékával üthetjük agyon. Lehetővé teszi, hogy a telefonkönyvben szereplő bejegyzések közül 8 számhoz tetszőleges hangmintát rendeljünk, ezek bemondására máris indul a tárcsázás. Óra-, számológép- és naptárfunkciói nagyjából megegyeznek elődeiéivel. Sajnos a dátum- és időbeállításokat a 3210-eshez hasonlóan elfelejti, ha kivesszük az akkumulátort.



A Nokia másik újdonsága már inkább az üzleti felhasználókat célozza, akik számára fontos az előnyös megjelenés, a fejlett címjegyzékkezelés, az adatátvitel és hasonlók. A 6210-es a korábbi 6110-es és 6150-es stílusát viszi tovább, megfejelve a felső kategóriás telefonok szolgáltatásaival.


A 6210-es nyúlánk (129,5 mm), könnyű (UltraSlim akkumulátorral 100 gramm) és lapos, valósággal belesimul a zakó zsebébe. Lágy vonalainak matt feketeségét csak a hatalmas (90x60 pixel) kijelző keretének és a mikrofon rész rátétjének diszkrét krómja tagolja; a kínálatból persze nem hiányoznak a cserélhető színjátszó fedlapok. Az antenna természetesen rejtett, a krómszínű navigációs gombok elrendezése megegyezik a 6110-esnél megszokottakkal. A többi gomb fekete, jól olvasható világos feliratokkal.


A 6210-es tulajdonosai valósággal dúskálhatnak a remek szolgáltatásokban; a telefon szinte mindent tud, és elődeinél jobban. A profilok, az infra, a hívócsoportok, a vibrás akkumulátor és a hanghívás magától értetődik. Dinamikus memóriája 500 telefonkönyv-bejegyzést (bejegyzésenként maximálisan 5 szám- és 2 szövegadatot), 150 szöveges és 50 képes üzenetet, valamint 220 naptárbejegyzést képes tárolni. Üzeneteinket egyedi mappákba rendezhetjük, naptára Outlook 97/98-kompatibilis. A világhálóra a beépített WAP 1.1-es böngészővel akaszkodhatunk.


A telefon erőssége a nagy teljesítményű naptár, napi és heti nézetekkel. Az egyes napokra ikonokkal jelzett bejegyzéseket tehetünk (találkozó, hívás, szülinap, memó), ezekhez előzetes figyelmeztetést kérhetünk, sőt ismétlődő jelleget is beállíthatunk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.