Hirdetés

Fantasztikus az Oppo új csúcsmobilja



|

Röviden: elforgatható kamera, érintős hátlap, brutális akku, opcionális CyanogenMod.

Hirdetés

A nyugati termékek másolásába beleunt kínai mobilgyártó cégek az utóbbi körülbelül két évben sikeresen demonstrálták, hogy saját kútfőből merítve képesek akár nemzetközi piacon is helytálló termékekkel előállni. Az itthon főként Find5 készüléke kapcsán ismert Oppo most alaposan túltett magán, a szimplán N1 névre keresztelt mobilja egy lapon említhető az Apple iPhone 5S és Samsung Galaxy S4 modellekkel.

Hirdetés


A tegnap délután leleplezett tepsimobil talán legnagyobb érdekességét a kamerája adja: alapállapotban a 13 megapixeles szenzor a készülék hátsó feléből kandikál a nagyvilágra, azonban vízszintesen 180 fokkal el lehet forgatni a tengelye körül, amennyiben előlapi kameraként szeretné használni a vásárló. A tesztfotók alapján kiváló minőségű képalkotó egység mellé dupla LED-es vaku került: az egyik élesebb, míg a másik puhább fényt ad; az iPhone 5S-ben is ilyen megoldást alkalmazott az Apple.


Ezen túlmenően a készülék hátlapján található egy rejtett érintős felület, amellyel a felhasználó egyszerű gesztusokat képes végrehajtani: vertikális és horizontális görgetés, koppintás és hosszú koppintás szerepel a repertoárban. Természetesen ez nem az érintőkijelző kiváltására, hanem annak kiegészítésére szolgál, mindenképp érdekes ötlet.


A megjelenítőnél tartva az Oppo N1-nek nem kell szégyenkeznie, ugyanis a mérnökök egy 5,9 colos és 1920×1080 pixeles IPS panellel látták el, a multitouch hardver sejthetően 16 millió színárnyalat megjelenítésére képes. A megjelenítő meghajtásával sem lesz a probléma, ugyanis az N1 négymagos és 1,7 gigahertzes processzorú Qualcomm Snapdragon 600 lapkakészletében igen combos Adreno 320 GPU dolgozik.


Ugyanezen gondolatmenet mentén haladva íme egy újabb érdekesség: a telefon csupán 9 mm vastag, azonban a burkolata alatt egy 3610 milliamperes akku kapott helyet. Az izmos telep jelenléte ettől függetlenül érezhető lesz, hiszen az Oppo mobilja 213 grammot nyom, azaz rendkívül nehéznek mondható.


Sejthetően a tepsifon 2 GB memóriával lett felszerelve, míg a sajnos nem bővíthető beépített háttértára 16 vagy 32 gigabájtos lehet. Gyárilag az N1 kétféle szoftveres konfigurációval lesz kapható: a teljesen alapmodellen a gyártó Color OS rendszere (Android 4.2.2) fut, de az ínyencek CyanogenModdal előtelepítve is megrendelhetik majd.


Az Oppo testre szabott disztribúciójáról nem sokat tudni, ám a kijelzőre formákat „rajzolva” biztosan elindíthatóak vele bizonyos szoftverek és funkcionalitások, állítólag a lehetőség teljesen testre szabható.


Zárásul néhány negatív hír: a telefon nem rendelkezik LTE és NFC vezérlőkkel, továbbá a nemzetközi elérhetővé válásáról sem esett még szó, bár érzésünk szerint az Oppo hivatalos webshopja jóvoltából előbb-utóbb megérkezik majd Európába is. Kínában októberben kerül piacra a telefon, a China Mobile szolgáltatótól 3498 jüanért, avagy olyan 126 ezer forintért lesz elvihető.


Oppo N1 specifikációk:
- GSM/GPRS/EDGE (850/900/1800/1900 MHz)
- HSPA+, HSUPA, Bluetooth 4.0, Wi-Fi 802.11ac, A-GPS
- Fényérzékelő, távolságérzékelő, gyorsulásmérő, giroszkóp
- Érintőkijelző: 5,9 col, 1920×1080 pixel, IPS
- Kamera: 13 megapixel, dupla LED-es vaku, autofókusz
- 1,7 GHz-es és négymagos CPU, Adreno 320 GPU, Snapdragon 600 SoC
 -2 GB RAM, 16 / 32 GB háttértár
- Wi-Fi Direct, Wi-Fi Display
- Color OS (Android 4.2.2) vagy CyanogenMOD
- Érintős felület a telefon hátlapiján (O-Touch)
- Akku: 3610 mAh
- Súly: 213 gramm
- Méret: 171 × 83 × 9 mm

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.