Hirdetés

Fejlettebb dinamikus témákat hozhat az Android 13



|

Kiszivárgott képek mutatják meg, hogy miként fejlődik tovább az Android 12 egyik legjobb funkciója.

Hirdetés

Az októberben megjelent Android 12 számos ponton előrelépést hozott a világ legnépszerűbb mobilos operációs rendszerében, melyek közül az egyik a "monet" kódnevű Material You dizájn. A funkció a kezelőfelület témáját képes automatikusan változtatni, hogy az a legjobban passzoljon az aktuális háttérképünkhöz.

Az egyetlen bökkenő, hogy a Material You megmaradt Pixel-exkluzív trükknek, akik viszont a Google saját fejlesztésű mobiljait használják, azok most örülhetnek, az Android 13 "Tiramisu" ugyanis a jelek szerint játékosabbá teheti a funkciót.

Hirdetés

Az Android Police egy meg nem nevezett forrás alapján nemrég arról számolt be, hogy a szoftver következő generációjában már négy Material You-beállítás közül választhatunk. Az Android 13 kódja alapján ezek TONAL_SPOT, VIBRANT, EXPRESSIVE és SPRITZ neveken futnak.

Az első a monet által jelenleg is használt alapszínekkel dolgozik, a második nagyon hasonló, de enyhe különbségeket hoz a kiegészítő árnyalatokban, a harmadik teljesen új, a háttérképhez még passzoló színeket emel be, a negyedik pedig egy visszafogott, már-már monokróm hatású felületet takar. Az alábbi képernyőfotókon sorrendben egymás alatt is láthatók az egyes beállítások.

Nem árt megjegyezni, hogy fejlesztés alatt álló funkcióról van szó, így könnyen lehet, hogy a végleges változat eltér majd az itt látottaktól. A várakozások szerint legkorábban egy hónap múlva érkezhet az Android 13 első fejlesztői kiadása, amiből talán többet is megtudunk majd az újdonságról.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.