Hirdetés

Félmillió forintba kerül a Sharp robotformájú mobilja



|

Beépített projektorral és társalgási képességgel is rendelkezik a Robohon.

Hirdetés

Az elvárhatónál valamelyest kisebb meglepetésre a Sharp tavaly októberben bemutatta a világ első robotformájú okostelefonját. A közel 20 centiméter magas Robohon mobilba 13 szervomotor került, így képes mozgatni a végtagjait, lépegetni, meghajolni. Limitált beszélgetési képességgel is rendelkezik, ám ez csak egy ~2500 forintos havidíjú online szolgáltatás igénylése esetén működik.

Hirdetés


A Robohon telefonos része nem túl komoly: 2 hüvelykes és 320×240 pixeles érintőkijelző, 8 megapixeles előlapi kamera, Qualcomm Snapdragon 400 lapkakészlet, 2 GB RAM, 16 GB háttértár, Bluetooth 4.1, Wi-Fi 802.11n, 4G/LTE, 1700 milliamperes akku, Android 5.0 rendszer. A 390 grammos robot fejében található egy 1280×720 pixeles projektor, képek és videók nézegetéséhez nyilván ezt érdemes használni az érintőkijelző helyett.


A Sharp Robohon május végétől lesz megvásárolható a japán piacon, méghozzá 198 800 jenes - nagyjából 502 ezer forintos - áron.


(Forrás: Liliputing, PC World)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.