Hirdetés

Félmillió Sony Vaio melegedhet túl



|

Szerencsére egy BIOS-frissítéssel megoldható a probléma.

Hirdetés

A Sony tegnap igen kellemetlen problémáról adott hírt: a 2010 januárja óta értékesített összes Vaio C- és F-szériás noteszgépük túlmelegedhet. Az elégtelen hűtés miatt extrém esetekben akár a gép burkolata is eldeformálódhat, a tulajdonosnak esetlegesen okozott égési sérülésekről már nem is beszélve.

 

 


Globálisan 535 ezer notebookot érinthet a probléma: 130 ezret Európában, 259 ezret az Egyesült Államokban, 120 ezret Ázsiában, és 59 ezret Japánban. A vállalat eddig összesen 39 beszámolót kapott a hibáról, így nem mondható túl súlyosnak a helyzet, de ettől függetlenül kellemetlen.


Szerencsére a gond nem hardveres, vagy legalábbis egy BIOS-frissítéssel egyszerűen kiküszöbölhető - vélhetően az új szoftver csak magasabb fordulatszámra kapcsolja a gép hűtőventilátorát. Az érintett termékek pontos listája, és a BIOS-fájlok megtalálhatóak a Sony terméktámogatása weboldalán.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.