Hirdetés

Felrobbant és kigyulladt a konyhában egy töltőn hagyott iPhone 4



|

Szerencsére nem lett baj, de az erről készült videó ettől még ijesztő és nagyon tanulságos.

Hirdetés

Kigyulladt egy ohiói család iPhone 4-es készüléke, amit a konyhában hagytak éjjel, miután töltőre dugták - írja a Hvg.hu. Az esetről a ház biztonsági kamerája készített felvételt; a 20 másodperces tűznek szerencsére nem lett következménye, magától elaludt. A családfő a Facebookon arról számolt be, hogy szerencsések voltak, hiszen pont előtte pakoltak el a pultról, ahol általában sok a papír, tehát az egész ház leéghetett volna.

A 2010-ben bemutatott iPhone 4 a gyerekeké volt; nem tudni, mi okozhatta a tüzet.

Hirdetés

Lehet, hogy rossz minőségű, utángyártott lítium-ion akkumulátor volt benne, lehet, hogy egyszerűen elöregedett a gyári. A posztolt fotók alapján éppen a telep úszta meg a tüzet.

A lítium-ion akkumulátorok egyébként maguktól is képesek felpuffadni és felrobbanni, vagy kigyulladni, így nem árt rendszeresen szervizeltetni az ezzel ellátott készülékeket és ha kell, cserélni - emlékeztet a portál.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.