Hirdetés

Felturbózza a Google a segélyhívásokat



|

A segélyhívások alkalmával az Android már képes elküldeni a pontos helyzetünket is.

Hirdetés

A Google Play Szolgáltatásokkal kevesen foglalkoznak, hiszen az ehhez hozzáadott funkciók általában nem a legjobbak vagy a leglátványosabbak. 

Hirdetés

Nagy pozitívum viszont, hogy az ehhez érkező frissítések gyorsan és a háttérben kerülnek ki az androidos felhasználókhoz, méghozzá a 99 százalékukhoz. 

A legutóbbi ilyen frissítés immáron azt is lehetővé teszi, hogy a segélyhívásokkor beazonosítsák a hívó pontos helyzetét. 

Mindez annak köszönhető, hogy az Android automatikusan képes elküldeni a híváskor a földrajzi adatot, a GPS, a Wi-Fi és a cellainformációk alapján. Az adatot sem a Google, sem más nem látja, csak a hatóságok. 

Sajnos probléma, hogy a funkciót a telekomcégeknek is támogatniuk kell. Egyelőre csak Európában, azon belül is a brit és az észt szolgáltatók használják a lehetőséget (Emergency Location Service), vagyis a funkció csak ebben a két országban érhető el. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.