Hirdetés

Felzabálják a kártevők az Androidot



|

Phil Schiller büszke rá, hogy az Apple-t sokkal kevésbé fenyegetik a malware-ök.

Hirdetés

Phil Schiller ismét jelét adta annak, hogy büszke rá, biztonság szempontjából mennyivel előrébb jár az Apple - és mások - szerint az iOS, mint az Android. Az almás cég marketinges alelnöke a Cisco 2014-es éves biztonsági jelentését tette közzé a Twitteren. Ebben többek között szó esik arról, hogy a mobilon ránk leselkedő fenyegetések szinte kizárólag az Androidot támadják, az iOS-t pedig alig érintik. 

Hirdetés

A Cisco adatai alapján az összes mobilos malware 99 százaléka az Android platformot célozza, ezzel az Apple pedig szinte mentesül az effajta kártevőktől. Amint azt többen megjegyezték a jelentéssel kapcsolatban, a Cisco nem tért ki a weboldalakon keresztül támadó adathalász vagy közösségi támadó helyekre, likejackingre, kényszerített átirányításokra - pedig ezek ellen az Apple sem tud védelmet nyújtani. 

Az elemzések szerint a weben keresztül érkező malware-ök kategóriájában is az Android a nyerő. A robotos felhasználók 71 százalékos arányban kapnak ilyen kártevőket, még az iPhone-t használók 14 százalékban. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.