Hirdetés

Fillérekre csökken az iPhone 5S ára



|

Indiában komoly árcsökkentéssel próbál piacot szerezni magának az Apple.

Hirdetés

Néhány hónapja még éppen India volt az a hely, ami a világon az egyik legdrágább volt, ha valaki iPhone-t akart venni. Még a régi iPhone 5S is sokba került az országban - ezen most változtat az Apple. 

Hirdetés

A 2013 szeptemberében megjelent okostelefon vételárát közel a felére csökkentették, és mostantól megközelítőleg 105 000 forintnak megfelelő összegért lehet majd elvinni. 

Az almás cég úgy tűnik, nagyon szeretne piacot szerezni magának Indiában, ami nem véletlen. Kína és Amerika után ez a legnagyobb piac (hamarosan az amerikainál is nagyobb lesz), most pedig a top 5-ben sincs benne az Apple. 

Elemzői vélemények szerint az indiai sikerhez az Apple-nek a régebbi generációkra kell koncentrálnia, azokkal ugyanis betörhet a középkategóriába. A prémium kategóriával a gyártó lehetőségei Indiában nagyon korlátozottak. 

A magas adók és az árfolyamkülönbségek gyakran jelentenek problémát a külföldi piacokon: Indiában lehetett a megjelenéskor a világon a legdrágábban megvenni az iPhone 6S-t. A helyi gyártók persze kihasználják a helyzetet, és hatalmas sikereket érnek el (Micromax, Intex, stb.). Remekel az országban a Samsung is, ami a helyi gyártás miatt alacsonyan tartja a költségeit. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.