Hirdetés

Fizikai gombok már érintőkijelzőkön is



|

A Tactus megoldásával drámaian javítható lenne egyes programok kezelhetősége.

Hirdetés

Az érintőkijelzők határozottan nem remekelnek gépelés vagy játék során, amely elsődleges okát nem feltétlenül a telefonok megjelenítőinak átlója jelenti, hanem a virtuális billentyűk lenyomásakor teljesen hiányzó fizikai visszajelzés, amely megnehezíti a gyors és precíz nyomkodást.


Hirdetés


Január eleji feltőkésítéséből ítélve a Tactus nevű cég jó úton halad a probléma megoldása felé, ugyanis az érintőkijelzők felé illesztendő hardverük képes dinamikusan fizikai gombokat létrehozni: szükség esetén a készülékeken futó alkalmazások kidomboríthatják a legfelső réteg kívánt részeit, majd újból teljesen simává varázsolhatják a felületet. A trükköt a hardverben található folyadék függőleges csatornákba történő átcsoportosítása jelenti.
 


Sajnos egyelőre nem tudni, hogy a Tactus termékével mikor találkozhatunk elsőként végleges termékekben, ám remélhetően minél előbb beérik a fejlesztés, lévén hétköznapi használat során rendkívül hasznos, így jelentős és fontos újításról van szó.


(Forrás: TweakTown)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.