Hirdetés

Fontos újdonságokat hoz az androidos Chrome



|

Jönnek az offline letölthető weblapok, a mobilnetes videók tömörítése.

Hirdetés

A Google mai bejelentése alapján az elkövetkező hónapokban több mobilnetes adatkeretet kímélő, vagy offline használatot lehetővé tevő funkcionalitást kap az androidos Chrome. Az újdonságok egy része már az október közepe táján érkező Chrome 54-ben is elérhető lesz, a többire az év végén érkező 55-ös főverzióig kell majd várniuk a felhasználóknak.


Hirdetés


Sokak számára hasznos újítás lehet, hogy a Chrome beépített adatforgalom-csökkentő funkciója hamarosan már az MP4-es videókat is képes lesz továbbtömöríteni, akár 67 százalékkal is csökkenhet majd a kérdéses fájlok letöltési mérete. További fejlesztés, hogy 2G-hálózatokon való böngészés esetén az adattömörítő a webhelyek egyszerűsített változatát fogja letölteni a mobilhálózaton keresztül, ezzel tovább csökkentve az adathasználatot. Olyasmire kell gondolni, mintha a felhasználó manuálisan aktiválta volna az olvasónézetet a böngészőben.



Az androidos Chrome hamarosan az offline tartalomfogyasztásra is lehetőséget kínál majd, komplett weblapok - a beágyazott HTML5-ös videókkal és hangfájlokkal együtt - letölthetőek lesznek a netkapcsolat nélküli megtekintés érdekében. Végül érdekes, hogy tartalomajánló is kerül a böngészőbe, a cikkeket az internetes előzmény alapján állítja össze a Google.


(Forrás: The Verge, Google)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.