Hirdetés

Fotókon a Nokia 2001-ben elkaszált első táblagépe



|

A tömeggyártás megkezdése után ment a kukába az M510 nevű tablet.

Hirdetés

Az immáron a Microsoft kezében lévő Nokia 2005-ben az „Internet Tablet” kategóriás eszközeivel lépett be a táblagépek akkoriban nem túl széles piacára, azonban a finn Digitoday beszámolója alapján a vállalat már 2001-ben majdnem elérhetővé tette az első tabletét. Annyira majdnem, hogy a tömeggyártás megkezdése után a marketingesek kérésére kaszálták el a terméket, az 1000 legyártott egységből állítólag olyan 130 darab maradt fenn.
 

Hirdetés


A Nokia M510 névre hallgató eszköz a maga idejében komoly hardverekkel rendelkezett: az LCD kijelzője 10,1 colos és 800×600 pixeles volt, a memóriája és háttértára 32 megabájtra rúgott, sajnos a processzora nem ismert. Az 1876 grammos táblagép elméletileg 4 órán keresztül volt működőképes egyetlen töltéssel, vezeték nélkül Wi-Fi 802.11b segítségével tudott kommunikálni.
 


További specifikációk: Epoc operációs rendszer – ez egy korai Symbian többek közt levelezőprogrammal, naptárral és Opera webböngészővel –, USB / PS2 / fejhallgató portok, sztereó hangszórópár.


(Forrás: PhoneArena)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.