Hirdetés

Erő a bőrben: Freecom ToughDrive Leather



|

Akár egy bőr cigaretta tárca, de nem káros sem adatra, sem egészségre.

Hirdetés

 

Szokatlan megjelenésével hívja fel magára a figyelmet a Freecom külső merevlemez különlegessége, a ToughDrive Leather. Méretével, kihajtható USB csatlakozójával és felépítésében követi az előző Toughdrive modellek kitaposta ösvényt és kemény burkolattal óvja a 2,5 hüvelykes merevlemezt. (Hogy mennyire így van, az kiderül PC Studio videónkból) Ugyanakkor kávészínű bőr borítást kapott, mely rovátkolt felülete révén kevésbé csúszik. Ha leesne, akkor sincsen nagy gond, mert a gyártó állítása szerint – ahogy azt már korábbi ToughDrive modellekkel ki is próbálhattuk – akkor sincsen gond, ha két méter magasságból ejtjük le a meghajtót. A belső felfüggesztő szilikonágy elnyeli az ütődés erejét, mechanikailag védve adatainkat.

 

Más módon is hajt az adatbiztonságra a ToughDrive Leather. Hardveres, 256 bit kulcshosszúságú titkosítással szerelték fel, azaz chipben tárolja adataink titkosítására használt jelszavunkat, így ha elvesztenénk a meghajtót és azt komponenseire szerelnék, adataink akkor sem kerülhetnének rossz kezekbe. Az üzembe helyezést megkönnyítendő a ToughDrive virtuális CD meghajtóként is jelentkezik a rendszerben, automatikusan elindítva a jelszavas védelem használatát aktiváló segédprogram (angol nyelvű) telepítőjét.

 

freecomtoughdriveleather500gb_.jpg

A nálunk járt teszt példány 320 gigabájtos kapacitása elegendő fájl, sőt rendszer mentések tárolásához is, de ha ez mégsem lenne elég, elérhető 500 gigabájtos modell is. Sebességének határt szab az USB 2.0 csatlakozás, amin a gyártó ígérete szerint javítottak egy kicsit. Igaz, hogy valamivel magasabb olvasási sebességet mértünk, mint a legtöbb hasonló eszköznél, ami bár áttörést nem jelent, de némi sebességelőnyt biztosít. Úgy tapasztaltuk, hogy a gyártó állításainak megfelelően valóban működik a meghajtó USB tápellátásról, így kényelmesen hordozható és csatlakoztatható.

 

Extra védelmet és biztonságot, no és igen elegáns, alapos kidolgozást nyújt a ToughDrive Leather annak, aki meg tudja fizetni a szokásosnál magasabb árat.

 

 

 

Névjegy

Termék: Freecom ToughDrive Leather 320GB USB

Forgalmazó: BestByte

Ár: 42 990 Ft

Web: Freecom Leather termékoldal

 

 

Adatok

 

  • Kihajtható USB 2.0 csatlakozás
  • 2,5 hüvelykes merevlemez
  • 320 GB kapacitás
  • 256 bit MD5 jelszavas védelem
  • Ütődés ellen védő mechanizmus
  • Tápellátás USB portról
  • Opcionális tápegység

 

 

Értékelés

 

Freecom ToughDrive Leather 320GB USB

Előny: Masszív és igényes kialakítás, erős hardveres titkosítás, nem kell külön tápegység

Hátrány: Drága

Teljesítmény: 4

Szolgáltatás: 4,5

Ár/Érték: 3

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.