Hirdetés

Fring: nincs többé Skype-támogatás



|

Az iPhone-os videócsevegés miatt zördült össze a két vállalat.

Hirdetés

A multiplatform Fring lényegében a mobilos csevegőprogramok királyának tekinthető, hiszen egyrészt rengeteg különféle készülékre érhető el, másrészt a saját kommunikációs szabványukon kívül támogatják többek közt a Windows Live-ot, és a Google Talk-ot is.

 

 


A múlt héten a cég újabb verziót adott ki iPhone-os a klienséből, amely különlegessége, hogy akár 3G-hálózaton keresztül is lehet vele videócsevegni. Nem meglepő módon hatalmas siker lett: a legújabb almás mobil tulajdonosai körülbelül egy nap alatt olyan mértékben rohanták le a szolgáltatást, hogy a Fringnek le kellett állítania a Skype-on keresztül való kommunikációt a saját protokolljuk akadálymenetes működése érdekében.


Annyi biztos, hogy ez többet nem fordulhat elő, hiszen a Skype perrel fenyegette meg a céget, amely hatására az összes kliensükből eltávolítják a népszerű VoIP-platform támogatását. A hivatalos indoklás szerint a Fring megsértette a Skype felhasználási feltételeit, ezzel komoly kárt okozva a márkának. Avi Shechter, a Fring ügyvezető igazgatója szerint szomorú, hogy a másik vállalat így próbálja meg lemorzsolni a konkurenciát, noha régebben még a nyílt, mindenki számára elérhető kommunikációs megoldások diszkriminációja ellen harcoltak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.