Hirdetés

Fujitsu: A PC és a mobil már nem kell



|

Kiszervezi PC-s és mobilos divízióját a japán cég, a lépés valaminek a kezdetét jelentheti.

Hirdetés

A Fujitsu bejelentette, hogy 2016-ban kiszervezi PC-s és mobil részlegét. Az asztali gépekkel és notebookokkal foglalkozó divízió Fujitsu Client Computing Limited néven fut majd tovább február elsejétől, az okostelefonos szárnyból pedig a Fujitsu Connected Technologies Limited lesz valamivel később. Természetesen mindkét új cég az anyavállalat tulajdonában marad - egyelőre...

Hirdetés

A japánok a lépést azzal indokolták, hogy egyre nehezebb egyedi produktumokkal előállni az erősödő globális vetélytársak mellett. Ha nem kertelnek, azt is mondhatták volna, hogy a továbbra is gyengélkedő PC-s piacon nem térülnek meg a befektetések, az egyre olcsóbban egyre jobb készülékeket kínáló kínai okostelefon gyártókkal pedig ebben a formában nem tudják felvenni a versenyt.

A két részleg kiszervezése egyrészt lehetőséget ad az átstrukturálásokra, ami akár a mentőövet is jelentheti, de lehetővé teszi esetleges későbbi eladásukat vagy bezárásukat is. Azt nem tudjuk, ez mennyire érinti azt a december eleji spekulációt, ami szerint a Toshiba, a Vaio és a Fujitsu PC-s ágai közös zászló alatt próbálnák meghódítani a japán piacot.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.