Hirdetés

FXI: Android 2.3 egy USB sticken



|

A vállalat kiegészítőjével televíziókra, és PC-kre is ellátogathat a Gingerbread.

Hirdetés

Meglepő és eredeti prototípussal állt elő nemrég az FXI, hiszen a „Cotton Candy" névre hallgató USB stickük lényegében egy kijelző nélküli, ARM-alapú „miniszámítógép". A segítségével bármely HDMI csatlakozóval rendelkező eszközre át lehet küldeni az operációs rendszerének grafikus kimenetét, így lehetőség nyílik például Android 2.3-at használni a megfelelő televíziókon.

 

 


A periféria USB-vel természetesen számítógépekhez is csatlakoztatható, ez esetben a feltelepített kliensalkalmazásnak hála a Cotton Candy képes azonnal használni a szokásos billentyűzet és egér duót, ezen felül Bluetooth segítségével hozzápárosított mobillal vagy tablettel is vezérelhető az eszköz.


Sajnos a készülékkel szemezőknek egy ideig még várniuk kell a vásárlással, hiszen a tájékoztatás szerint ugyan korlátozott mennyiségben már a jövő elejétől elérhető lesz, ám az igazi tömeggyártása még távol van - viszont jó hír, hogy az árát mindenképp 200 dollár alatt kívánják tartani.

 

FXI Cotton Candy prototípus specifikációk:

-1,2 GHz-es, kétmagos ARM Cortex-A9 processzor (NEON, TrustZone)
-Mali MP-400 GPU
-1 GB RAM, microSD foglalat
-Google Android 2.3, vagy Ubuntu Linux OS
-USB 2.0, HDMI 1.4 csatlakozók
-Bluetooth 2.1, Wi-Fi 802.11b/g/n
-Virtualizációs kliens Windows, Mac OS, Linux operációs rendszerekhez

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.