Hirdetés

GeForce-os mobilok Tegra nélkül



|

Az NVIDIA az ARM és PowerVR módjára már hajlandó külön is értékesíteni a Keplert.

Hirdetés

Az utóbbi hónapokban hoppon maradt az NVIDIA, hiszen különösen a Tegra lapkakészlete által korábban keltett jókora érdeklődés alaposan leült, ráadásul semelyik új játékkonzolba – Wii U, XBOX One, PlayStation 4 – sem szállít alkatrészt.


Ezen gondot némileg ellensúlyozandó a cég bejelentette, hogy a Tegra 4-ben is használt grafikus vezérlőjét az ARM-hez és PowerVR-hez hasonlóan hajlandó külön is értékesíteni a gyártók számára, így a jövőben akár Qualcomm lapkakészletes okostelefonokba vagy táblagépekbe is kerülhet Kepler architektúrás GeForce GPU.


A kezdeményezés sikere erősen kérdéses, hiszen például a Qualcomm lapkakészletekben kifejezetten jó Adreno grafikus alrendszer dolgozik, így nincs különösebb értelme egy másik integrálásával vesződni. Egy esetleges GPU-cserének esetleg a belépőkategóriában lenne értelme, itt viszont az ár alacsonyan tartásának szükségessége tesz keresztbe az akciónak. Az NVIDIA egyetlen komoly reményét valószínűleg az egyéni lapkakészleteket tervezők jelentik, talán a Samsungot, Huawei-t, vagy éppen a MediaTeket érdekelheti a lehetőség.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.