Hirdetés

Genius kiegészítők tablethez, okostelefonhoz



|

A Genius okostelefonokhoz és tabletekhez kínált kiegészítőiből választottunk ki néhányat kipróbálásra és bemutatásra.

Hirdetés

Típustól függetlenül az okostelefonok és a tabletek egyik érzékeny pontja a tápellátás. Legyenek könnyűek, minél több funkcióval és sokáig működjenek egy feltöltéssel. Ez persze egyszerre nehezen teljesíthető, intenzív használat esetén akár naponta tölteni kell őket. A rosszkor és rossz helyen, hálózattól és gépkocsitól távol lemerült készüléken egy külső akkumulátorral segíthetünk. A Genius négyféle kapacitással kínál külső akkumulátorokat a hazai piacon, amelyeket minden, az USB porton keresztül tölthető eszközhöz használhatunk. A töltöttséget valamennyinél egy gombnyomással négyszintű LED skálán lehet ellenőrizni. A legkisebb kivételével micro USB kábelük is van, nem okozhat gondot az eltérő méretű USB port.

Egér és pótakku

Az Energy Mouse egy akkumulátorról működő vezeték nélküli, 1200 dpi optikai felbontású egér. Az akkumulátor USB portról tölthető, a kapacitása nagyobb a szokásosnál, 2700mAh, ezért több évig is használható egy feltöltéssel. Van azonban egy USB kimenete is, amellyel szükség esetén külső akkumulátorként is szolgál. Az akkumulátor kapacitásának egy része fenntartott az egér működéséhez, így az egy ideig akkor is használható marad, amikor az akkumulátort, mint tartalék áramforrást már lemerítettük.

 

Az egér érzékelője infravörös fénnyel működik, az energiafogyasztása alacsonyabb, mint látható fénnyel működő típusoké. Az akkumulátor töltöttségét itt is négy LED-ből álló kijelző mutatja, és egy gomb megnyomásával bármikor ellenőrizhetjük. Az Energy Mouse mérete nem nagyobb az alapkivitelű egereknél. Súlya 12 dekagramm, nagyjából 2-3 dekagrammal több, mint egy átlag vezeték nélküli egéré az elemmel együtt. Háromféle, ezüstszürke, mélykék és bíborvörös színben kapható, az ára 6700 Ft körül van.

Hirdetés

Vezetékes billentyűzet tablethez

Általában internetböngészéshez használjuk a tabletet, amihez nem kell billentyűzet. Az azonosító és a jelszó beírásához pedig elég az érintőképernyőn megjeleníthető virtuális billentyűzet. Egy hosszabb email megírásához azonban már kényelmetlen és lassú. A Bluetooth alapú vezeték nélküli billentyűzeteknél – a Genius választékában például a LuxePad 9100 – jóval olcsóbbak a vezetékes, micro USB portra csatlakozó típusok.

 

A tabletekhez ajánlott vezetékes Genius LuxePad A110 és A120 billentyűzet elrendezése azonos, a nyolc plusz funkcióbillentyűből öt használható a medialejátszó vezérlésére. Az A110 tartozéka egy praktikus asztali tablet támasz, az A120 pedig egy szétnyitható bőrtokban kapott helyet, amelybe 7-8 hüvelyk méretű tablet csúsztatható be, támasztékot és védelmet biztosítva egyben. A billentyűzetek ára 3000-3300 forint között van.

 

Kényelmes és színes Bluetooth headset

Bluetooth kapcsolata révén gyakorlatilag bármilyen mobil készülékhez használható a Genius új, HS-920BT típusú headsetje. Széles fejpántjának a hossza szabályozható, súlya a beépített lítium-ion akkumulátorral együtt csupán 11 dekagramm. A hangerőszabályzó gombokon kívül médiavezérlő gombjai is vannak, amelyekkel sorban lépkedhetünk a zeneszámokon. Tartozéka az akkumulátor töltésére szolgáló USB kábel.

A hangszóró érzékenysége 116 dB, frekvencia-átvitele 20Hz - 20kHz, a mikrofoné 43 dB, illetve 100Hz –10kHz. Az ötféle színben kapható headset bruttó ára kilencezer forint körül van.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.