Hirdetés

Praktikus Genius mobil kiegészítők karácsonyra



|

Három, mobil eszközökhöz szánt Genius kiegészítőt mutatunk be. Az ünnepek közeledtével talán ajándékötletnek sem rosszak.

Hirdetés

Hirdetés

Szabványos magyar ékezetes Bluetooth billentyűzet

 


Hosszabb szöveg bevitele az érintőképernyőn meglehetősen kényelmetlen. Akinek rendszeresen erre van szüksége, az előbb-utóbb elgondolkodik egy Bluetooth billentyűzet beszerzésén. Ezek azonban nem olcsók, és kevés gyártó kínál szabványos, valamennyi magyar ékezetes betűt tartalmazó típust. Az iPhone-hoz, iPad-hoz és Android alapú tabletekhez használható Genius LuxePad 9100-ból már elérhető a szabványos magyar kiosztású változat is. A billentyűzet Windows 7/Vista/XP, Apple iOS4, Android 3.0 és ezeknél későbbi operációs rendszer alatt használható.

Az Android alatt működő tabletek tulajdonosainak tudniuk kell, hogy az ékezetes betűk használata csak elvileg megoldott, a gyakorlatban a különböző gyártók eszközei eltérően kezelik az „idegen” karaktereket és előfordul, hogy nem használható minden magyar ékezetes betű.
A LuxePad 9100 funkcióbillentyűin a médiavezérlő funkciók is elérhetőek, a mellékelt bőr védőtok pedig a tablet támasztékául is szolgálhat. Fogyasztói ára 10 ezer forint körül változik.

 

Kényelmes és színes Bluetooth headset

 


Bluetooth kapcsolata révén gyakorlatilag bármilyen mobil készülékhez használható a Genius új, HS-920BT típusú headsetje. Széles fejpántjának a hossza szabályozható, súlya a beépített lítium-ion akkumulátorral együtt csupán 11 dekagramm. A hangerőszabályzó gombokon kívül médiavezérlő gombjai is vannak, amelyekkel sorban lépkedhetünk a zeneszámokon. Tartozéka az akkumulátor töltésére szolgáló USB kábel.

A hangszóró érzékenysége 116 dB, frekvencia-átvitele 20Hz - 20kHz, a mikrofoné 43 dB, illetve 100Hz –10kHz. Az ötféle színben kapható headset bruttó ára kilencezer forint körül van.

 

Energia-pótló: ECO-u625 és ECO-u925

 


Típustól függetlenül az okostelefonok és a tabletek egyik érzékeny pontja a tápellátás. Legyenek könnyűek, minél több funkcióval és sokáig működjenek egy feltöltéssel. Ez persze egyszerre nehezen teljesíthető, intenzív használat esetén akár naponta tölteni kell őket. A rosszkor és rossz helyen, hálózattól és gépkocsitól távol lemerült készüléken egy külső akkumulátorral segíthetünk. A Genius elegáns fémbőröndöt utánzó ECO-u625 és ECO-u925 külső akkumulátorainak a töltöttségét egy gombnyomással ellenőrizhetjük a négyszintű LED skálán. Tartozékuk a micro USB kábel, az ECO-u925-nek két kimenő portja van, így egyszerre két készülék is tölthető róla. Gyorstöltéskor a maximális kimenő töltőáramuk 2.1 amper.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.