Hirdetés

Google Play Store: megosztható appok és ajándékozás jöhetnek



|

Családtagjaink is elérhetik a megvásárolt tartalmakat, de ajándékozás is kerülhet a rendszerbe.

Hirdetés

Az Android Police szakemberei jó szokásuk szerint ismét beletúrtak a Google Play Store legújabb verziójának kódjába, amiből újabb érdekességek derültek ki. A cégóriás a megszerzett információk szerint két izgalmas funkció bevezetésére készül a jövőben. Ha minden igaz, megismerkedhetünk a családi megosztás fogalmával és lehetőségünk lesz ajándékok vásárlására és küldésére is.

Hirdetés

Az első opciónál jelezhetjük a Google felé, hogy melyik felhasználói fiókok tulajdonosai alkotnak egy családot. A megvásárolt tartalmakat ezután egy közös mappában oszthatjuk meg, amit a körből bárki elérhet. Az egyelőre nem biztos, hogy csak zenék, könyvek és filmek, vagy applikációk és játékok esetében is lehetőségünk lesz erre. Felbukkant egy újabb felügyeleti eszköz is, a gyerek által kiválasztott játékokat ugyanis csak a szülőkhöz hozzárendelt eszközökről vásárolhatjuk meg.

Az ajándékozás sem túl bonyolult rendszer, a kifizetett tartalmat egyszerűen elküldhetjük egy másik felhasználónak. Ha ő nem fogadja el, továbbíthatjuk valaki másnak, azonban még nem biztos, hogy pénzvisszatérítést kérhetünk-e. Mivel a Google hivatalosan még nem jelentette be a Play Store új funkcióit, könnyen lehet, hogy nem ebben a formában, vagy egyáltalán nem valósulnak majd meg.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.