Hirdetés

GP Solar, a zöld töltő



|

Biztosan nem fogyaszt "piszkos" energiát, lévén napelemes konstrukció.

Hirdetés

Régóta hallunk a napkollektorokról, de – a napelemes számológéptől eltekintve -- igen kevés megoldás jut el a mindennapi élet szintjére. A GP Solar az egyik első termék ebben a témakörben, melyet nem annyira technikai érdekességként tarthatunk számon, hanem inkább a mindennapi használati (és használható) tárgy kategóriájába sorolhatunk.

 

gp_solar_.jpg

 

 

Közepes könyv borítónyi helyet foglal maga a napcella, mely két AAA vagy AA méretű, NiMH vagy ReCyko+ szerkezetű ceruza akkumulátort képes tölteni. Kevés pusztán a világosság, közvetlen besugárzás szükséges az érdemi működéshez. A korai modellektől eltérően a GP Solarnak már nem feltétlenül kell verőfényes nyári nap, elég egy téli, szerényebb napsütés is, viszont lényeges, hogy kedvező, merőleges beesési szöget biztosítsunk.

 

gpbatteriessolarcharging_.jpg

 

 

A dokumentáció 5 és 13 óra közötti időtartamot határoz meg a sikeres töltéshez, leggyorsabban az AAA cellák erejét újíthatjuk meg. Egy időben két telepet kell behelyeznünk a foglalatokba. A gyárilag mellékelt két AAA méretű RecyKo+ már feltöltve kerül csomagolásra, így kapásból használható (a ReCyko+ esetében fél év után is 90%-os töltöttségre számíthatunk). Teljesen kimerítve majd tesztünk során ablakba állítva a téli napsütésből hat órás fürdőre volt szükség a teljes regenerációhoz. A nagyobb AA telepek töltése 13 órán át is eltarthat, így ez nyáron egy, télen két szerencsés napot igényel.

 

Fényesebb napokon, hosszabb kirándulások és hegyvidéki sítúrák alkalmával jó hasznát vehetjük a GP Solarnak, mely az autó szélvédője mögött is működik. Borús időben persze marad a tartalék ceruzaelem vagy az autós töltő, persze csak amíg ki nem fejlesztik a háton hordható szél-erőművet is.

 

 

Névjegy


Termék: GP Batteries Solar
Forgalmazó: AkkuCenter
Ár: 6900 Ft
Web: katt ide



Adatok

 

  • Napelemes töltő direkt napsütéshez
  • Két AAA vagy AA elem egyidejű töltése
  • NiMH és ReCyko+ akkumulátorokhoz
  • 2 db AAA ReCyko+ ceruza akkumulátor mellékelve
  • Töltési idő 5-13 óra
  • 180×110×60 milliméteres befoglaló méretek
  • 4,2 Volt névleges töltőfeszültség
  • 150 mA töltőáram direkt napsütés esetén





Értékelés



pcworldajanlata120keretel.png

GP Batteries Solar

 

Előny: Ingyen energia, megfizethető készülékár
Hátrány: Lassú töltés

Teljesítmény: 3,5
Szolgáltatás: 4
Ár/Érték: 4,5

 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.