Hirdetés

GPS látáskárosultaknak



|

Mobiltelefonnal használható GPS rendszert fejlesztettek a vakoknak.

Hirdetés

 

Olaszországban fejlesztették ki az Easy Walk nevű GPS rendszert, amely vakok számára nyújt navigációs lehetőségeket. A szett egy Symbian rendszerrel működő mobiltelefonból, egy azon futó szoftverből és egy bluetoohtos GPS vevőegységből áll.

 

A jelenleg az Olasz Vakok Szövetsége által tesztelt rendszer működése a szöveget hanggá alakító továbbfejlesztett szoftveren alapszik, amely az eddig megszokottól eltérően más módon, vakok számára sokkal használhatóbb információkat közöl használójával.

 

A telefon valós idejű GPS adatokat közöl, és azt is, hogy az utca mely pontján áll éppen a felhasználó. Navigáció közben is egyértelműbben közli az irányokat, tehát nem a távolságot adja meg, hanem hogy merre forduljon a felhasználó, pontosan merre haladjon, és hanyadik kereszteződésnél kanyarodjon.

 

Az Easy Walkot Franciaországban és Svájcban 95%-os hatékonysággal tesztelték.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.