Hirdetés

Gyakori androidos problémák és megoldásaik



|

Mutatunk néhány gyakran felmerülő robotos problémát, megoldással együtt.

Hirdetés

Nincs hibátlan operációs rendszer, és ez alól természetesen a mobilos változatok sem kivételek. Legutóbb az iOS-hez adtunk egy általános útmutatót vész esetére, most pedig következzen az Android platform. Gyors és egyszerű megoldások, gyakran felmerülő kellemetlenségekre. 

Hirdetés

 

Gyorsan merül az akku

Manapság egyre több phablet rendelkezik a szokásosnál izmosabb akkumulátorral és gyorstöltési funkcióval. Ennek ellenére az androidos készülékek többsége gyorsan merül, és nem tartja a lépést a felhasználói igényekkel üzemidő terén. Amennyiben valaki akkugondokkal küszködik, akkor Androidon az első lépése az legyen, hogy kikapcsolja a felesleges rádiókat és a GPS-t, valamint a fényerő automatikus szabályzása helyett a kézi módot választja, a skála fele alatt tartva a fényerőt. Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy egyes gyártók speciális, energiatakarékos móddal is felturbózzák az eszközeiket. 

 

Statisztika a Lollipopban

 

Lassú kezelőfelület

Először is zárjuk ki ebből a kérdésből a nagyon olcsó, általában hulladékként emlegetett készülékeket. Ha ez megtörtént, lassulással általában a tárhely elfogyásakor lehet számolni. Ezt pedig egy microSD memóriakártya vagy a felhő használatával tudjuk kiküszöbölni, ezekre áthelyezve mondjuk a zenéket és a fotókat. A lassú kezelőfelületen segíthet még a nem használt appok bezárása, azok gyorsítótárának a törlése, illetve az élő háttérképek kerülése is. 

 

Csatlakozási és szinkronizálási hibák

Amikor problémát észlelünk a Bluetooth-szal, a Wi-Fi-vel vagy a telefon funkcióval, akkor az első lépés mindig a repülőmód aktiválása legyen, úgy 30 másodpercre. Utána újra meg lehet kísérelni a csatlakozást - sokszor ugyanis egy ki-bekapcsolás is segít. Ha nem, akkor jó eséllyel a Bluetooth-os eszközzel vagy a vezeték nélküli hálózattal lesz gond. 

Szinkronizáláskor győződjünk meg róla, hogy van élő internetkapcsolatunk, illetve, hogy a használni kívánt szolgáltatás működésében nincs hiba. A jelszót többször is érdemes ellenőrizni. Ha ennek ellenére nem működik a szinkronizálás, általában segít a fiók eltávolítása, és újbóli felvétele. 

 

Összeomló appok

Ennél a hibánál ugyancsak különbséget kell tenni a "noname hulladék" és a minőségi készülékek között. Az utóbbiaknál általában elegendő a problémás app frissítését telepíteni, esetleg kényszeríteni az app bezárását, majd újból elindítani. 

 

Egyszerűen bezárhatóak

 

Nem reagál a kijelző

Amikor az érintőképernyő nehezebben reagál az utasításainkra, akkor szerencsés esetben elegendő egy újraindítást eszközölni a készüléken. Természetesen a fizikai hibák is játszhatnak, tehát ha valaki vízbe ejtette a telefont, akkor jóval mélyebbre kell ásson a jelenség kiküszöböléséhez. 

 

Nektek eddig milyen androidos készülékeitek voltak?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.