Hirdetés

Gyakorlatilag vége az Android One-nak?



|

A jelek szerint csak a fogyasztók számára volt jó üzlet a program.

Hirdetés

Olcsó androidos mobilokat venni két okból is problémás: egyrészt a lehető legolcsóbb hardverek alkalmazása miatt garantáltak a teljesítménybeli problémák, másrészt pedig a nagyon minimális profit miatt a gyártóik nem törik magukat különösebben a szoftverfrissítések elkészítésével sem.

Hirdetés


A tavaly szeptemberben elindult Android One program ezen problémák kezelése érdekében lett életre hívva: a hardvergyártók elkészíthették az olcsó mobiljaikat, a szoftverfrissítéseket pedig közvetlenül a Google nyújtotta hozzájuk. A keresőcég persze nagyon lekorlátozta a gyártók mozgásterét, a programban résztvevő mobilokba például csak specifikus komponensek kerülhettek, ezzel garantálva az eflogadható sebességet, egyszerűbbé téve a szoftverfrissítések elkészítését.


Az Android One program ugyan remek volt a fogyasztók számára, azonban a gyártók nem voltak képesek maximalizálni a profitjukat a hardvereken. Részben ezért nem volt pénz a reklámozásukra sem, ráadásul a forgalmazásukba is erősen beleszólogatott a keresőcég.


A The Wall Street Journal értesülései szerint hamarosan szinte csak papíron fog már létezni az Android One: a mobilgyártók szinte teljesen szabad kezet kapnak majd a komponensek összeválogatásakor, a szoftverfrissítések pedig maguktól a hardvergyártóktól érkeznek majd, de a kiadásuk ütemezésébe nem szól bele a Google. Az egyik indiai mobilgyártó illetékese szerint a jövőben alig lesz bármiféle különbség a szokásos androidos és Android One-os mobilok közt.


(Forrás: Ars Technika)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.