Hirdetés

Gyermekekre vigyáz a Tencent okosórája



|

Segélyhívásra és helymeghatározásra is használható a QQ Watch.

Hirdetés

Az okosórák készítői eddig mind a felnőttek igényeit próbálták kiszolgálni, ám az első vitathatatlanul hasznos modellt mégis a kisebb gyermekeknek sikerült elkészíteni. A kínai Tencent most bemutatott QQ Watch okosórája az idő mutatása mellett egy gombnyomással képes segélyhívást indítani valamelyik szülő telefonjára, ebből sejthetően beépített 2G modemmel is rendelkezik.

Hirdetés


Szintén szuper hasznos, hogy a szülők távolról meghatározhatják az okosóra földrajzi helyzetét. A lehető legpontosabb mérés érdekében a QQ Watch nem csak a beépített GPS-re támaszkodik, hanem a közeli Wi-Fi hotspotok, továbbá háromszögeléses módszerrel a mobiltornyok jelei alapján is próbál finomítani a koordinátákon. Az előlapjában található egy VGA kamera, így az elveszett gyerekek akár fotókat is tudnak küldeni a szülőknek, ezzel segítve őket a keresésben.


Az IP65 minősítésű QQ Watchba 1,12 hüvelykes és 128×128 pixeles OLED kijelző került, a beépített akkuja maximum 5 napig bírja egyetlen töltéssel. A gyártó szerint október során elsőként Kínában fog piacra kerülni, a nemzetközi forgalmazása még idén megkezdődhet. Konkrét árat nem tudunk mondani, de a Tencent szerint nem lesz drága.


(Forrás: Engadget)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.