Hirdetés

Gyorsan süllyed a Sony mobilos hajója



|

Szenved a mobilpiacon a Sony, a PlayStation viszont szárnyal.

Hirdetés

A Sony 2015-ös éves jelentése azt mutatja, hogy a vállalat árbevétele 1,3 százalékot esett, ugyanakkor a játékokra és az otthoni szórakoztatásra építő divíziók bravúros teljesítménye növekedést eredményezett a nyereséget tekintve. 

Hirdetés

Az árbevétel csökkenése nagyrészt a mobilos ágazatnak tulajdonítható. A Sony mobilos üzletága szenved, az 544 millió dolláros működési vesztesége még a vártnál is 57,4 százalékkal rosszabb. Komoly átalakítások várhatóak annak érdekében, hogy a régóta vergődő ágazatból az egyre lassuló piacon valahogyan nyereséget hozzanak ki. 

Miközben a játékokkal foglalkozó részleg 84,3 százalékos, a szórakoztatásra építő divízió pedig 109,8 százalékos növekedést produkált a működési nyereségben, addig a rossz mobilos helyzetet jelzi az is, hogy a képkezelő szenzorokkal foglalkozó ágazat 253 millió dolláros veszteséget mutatott fel. 

Ez éles váltást jelent, főleg mivel a mobilpiac nagy része (az Apple és a Samsung is) eddig a Sony képkezelő lapkáira építettek. Tavaly nem tudták tartani a lépést a kereslettel, ezért új gyárakat kellett építeni. A mostani helyzetből sokan arra következtetnek, hogy a Sony elvesztette az egyik nagy megrendelőjét. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.