Hirdetés

Gyorsan terjed a VoIP



|

Viharos ütemben gyarapodik a VoIP előfizetők száma az Egyesült Államokban, a második negyedév végére már 2,7 millióan voltak, míg egy évvel korábban még csak 440 ezren.

Hirdetés

... hagyományos telefonjukat internetes hangszolgáltatásra váltó felhasználók száma az Egyesült Államokban. A TeleGeography kutatócsoport által készített elemzés szerint a második negyedév végére 2,7 millió előfizetője volt az interneten keresztüli telefonszolgáltatást (VoIP) nyújtó cégeknek, míg egy évvel korábban még csak 440 ezer.


A megoldáshoz szélessávú internet kapcsolat szükséges, de rendkívül olcsó hívásokat tesz lehetővé, különösen nemzetközi viszonylatban, az egyes hálózatokon belül pedig ingyenes. A VoIP szolgáltatásból származó bevétel egyelőre viszonylag kicsi, mindössze 220 millió dollár volt a második negyedévben, de a helyzet gyorsan meg fog változni, jósolják a tanulmány szerzői. A TeleGeography előrejelzése szerint az internetes telefonszolgáltatásból származó bevétel csak az Egyesül Államokban két éven belül eléri a 3 milliárd dollárt, éves szinten.


Az USA-ban a kábelcégek bírnak a legtöbb VoIP-os előfizetővel, ami nem meglepő, hiszen a szélessávú internetben is ez a technológia a vezető az országban. A legnagyobb VoIP-os táborral mégis egy hagyományosnak tekinthető cég, a Vonage rendelkezik, amely egy év alatt háromszorosára, 750 ezerre növelte előfizetői számát, a második számú interneten keresztüli telefonszolgáltatónak pedig a Time Warner kábel üzletága számít.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.