Hirdetés

Három új letartóztatás az Apple kémügyében



|

Több neves gyártónak is nélkülöznie kell a jövőben egy-egy alkalmazottját.

Hirdetés

Még augusztus közepén számoltunk be az Apple aktuális botrányáról: kiderült, hogy a cég egyik magas rangú munkavállalója üzleti titkokat adott el ázsiai kiegészítő gyártóknak, így azok jobb eséllyel tudtak pályázni a különféle szerződésekre.

 

 


Az ügy most tovább bonyolódott, az amerikai hatóságok tegnap őrizetbe vettek három újabb személyt, akik szintén bizalmas adatokat adtak ki az Apple-ről. Egyelőre nem tisztázott, hogy kapcsolatban álltak-e az előbb említett menedzserrel, vagy tőle függetlenül dolgoztak, ám ez tulajdonképpen lényegtelen.


Az érintett személyek: Walter Shimmon (Flextronics), Manosha Karunatilaka (TSMC), és James Fleishman. Utóbbi úriember egy profi besúgóhálózatot üzemeltetett, amelybe beszervezte többek közt a másik két vádlottat, így értékes értesüléseket szerzett az iPadről, és az iPhone 4-ről.


Egyébiránt történt még egy letartóztatás is, bár ez nem kapcsolódik az Apple ügyéhez: a rendőrök az AMD-s Mark Longoriát is elvitték, állítólag bizalmas pénzügyi információkat adott ki Fleishmannek a vállalatáról.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.