Hirdetés

Hatalmas bajban a Samsung, annyi a Galaxy Note 7-nek?



|

Gombamód szaporodnak a jelentések, amelyek szerint a cseremodellek is lángra kapnak - a Samsung egy ideje már tud a problémáról; egyre nagyobb a felháborodás.

Hirdetés

A Samsung Galaxy Note 7 a valaha volt legjobb okostelefonnak ígérkezett, a címet a legtöbb rangos lap már ki szerette volna osztani a Galaxy Note 7-nek, amikor elindult az akkuhiba miatt a botrány, ami végül globális visszahíváshoz vezetett. 

Hirdetés

Úgy tűnt, hogy ha nagy kellemetlenségek árán is, de profi mód sikerült levezényelni a folyamatot, és lassan feledteti a gyártó a történteket. Azonban nemrég kiderült, hogy egy repülőgépen egy kikapcsolt, már kicserélt, biztonságosnak mondott modell is kigyulladt. Egy szingapúri tesztlabor megmutatta, mi történik az eszközzel stresszteszt alatt. A brit posta gyorsan tiltólistára tette a Galaxy Note 7-et; a négy nagy amerikai mobilszolgáltató mind önként cseréli bármire az eszközt; az amerikai hatóságok nyomozásától függően második visszahívást emlegetnek; illetve gombamód szaporodnak a jelentések, amelyek kigyulladt, de már kicserélt készülékekről szólnak. 

Egy tajvani lány kutyasétáltatás közben lett figyelmes arra, hogy a zsebében felforrósodott a 10 napos, már kicserélt Galaxy Note 7, majd füstölni kezdett, ezért gyorsan eldobta. A Samsung igyekszik begyűjteni az eszközt, hogy megvizsgálhassa. Eközben Minnesotában egy 13 éves lány kezében is lángra kapott egy Galaxy Note 7, amelyet szeptember 21-én cseréltek újra. Dél-Koreában egy Burger Kingben is lángra kapott egy, azt nem tudni, hogy cseremodell volt-e. Virginiában éjszaka, egy éjjeli szekrényen kezdett füstölni, majd égni egy biztonságos készülék. 

A legrosszabb történet azonban Michael Kleringé, aki Kentuckyban arra ébredt hajnali 4-kor, hogy a hálószobája tele van füsttel, a kicserélt, töltőn sem lévő Galaxy Note 7-e pedig lángol. Aznap kórházba került fekete hányás miatt, a sürgősségin akut hörgőgyulladást állapítottak meg nála. 

A nagy felháborodást azonban az okozta, hogy a Samsung ekkorra már tudott a hasonló esetekről, mégsem szólt semmit. A helyzet még bonyolultabb lett, amikor a felhasználó nem volt hajlandó a Samsungnak adni az eszközt, csak a gyártó költségén egy röntgent engedélyezett. A történtek után a Samsung egyik képviselője véletlenül a felhasználónak küldte el az üzenetét, amelyben arról írt, hogy szükség esetén lelassítja a felhasználót, de hagyhatja is, hogy megpróbálja megtenni, amivel fenyegetőzik. 

A Samsung mindezek közepette többször hangoztatta, hogy minden jelentést komolyan vesznek és kivizsgálnak, illetve, hogy a fogyasztók biztonsága a legfőbb számukra. Egyre több azonban a vélemény, amely szerint a Samsungnak fel kellett volna hívni a figyelmet, hogy a cseremodellek használatát is abba kell hagyni. Sokasodnak az olyan vélemények, amelyek alapján a Galaxy Note 7 minden tekintetben hibás széria, amelyet azonnal ki kell vonni a piacról. A felhasználóknak a médiában azt tanácsolják, kérjék vissza a készülék árát. 

A Samsung legutóbbi hivatalos állásfoglalása szerint megértik a telekomcégek és a felhasználók aggodalmát, a legutóbbi jelentések sok kérdést vetettek fel a cseremodellekkel kapcsolatban. Igyekeznek mielőbb kivizsgálni az eseteket, hogy meghatározzák a hiba okát, majd megosszák az eredményeket. Az amerikai hatóságokkal együtt dolgoznak, szükség esetén azonnal cselekednek. Újból megnyugtatták a vásárlókat arról, hogy minden bejelentést komolyan vesznek, illetve megköszönték a türelmet. 

A Samsung befektetői közül eközben többen mielőbbi és alapvető reformokat és változásokat követelnek a cégnél. Ennek hatására a vállalat részvényárfolyama rekordmagasságokba emelkedett. 

Frissítés: dél-koreai értesülések szerint a Samsung átmenetileg felfüggesztette a Galaxy Note 7 gyártását. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.