Hirdetés

Házilag nem szerelhető a Surface Pro



|

A tablet szétszedéséhez hőlégfúvó kell, viszont az akkujáról kiderült, hogy önmagában nem gyenge technika.

Hirdetés

Tegnap délután a közismert iFixit buherátorai rendkívül szórakoztató cikkben közreadták a Microsoft nemrég piacra került Surface Pro táblagépének szereléséhez szükséges útmutatójukat, amely alapján az eszköz házilag szinte javíthatatlan, még a tapasztalt rókáknak is alig sikerült szétkapniuk. Éppen ezért a portáltól javíthatóságra 1 pontot kapott a 10-ből, ennyire rosszul szerelhetőnek eddig csak a tavalyi MacBook Pro bizonyult.


A legnagyobb problémát az jelenti, hogy a táblagép két részből álló borítása nem összecsavarozva lett, hanem az elő- és hátlapot szimplán összeragasztják a gyárban. Kíméletesen szétválasztani kizárólag hőlégfúvóval lehet a Surface Pro házát, viszont ezután tisztességesen összerakni már szinte lehetetlen a táblagépet, hiába lenne egyébként cserélhető az SSD és az akku.


Az iFixit szerint a Surface Pro hardverét belül összesen 90 csavar tartja össze, ráadásul meglepő módon két darab hűtőventilátor is található az aprócska házban. Ugyan a Microsoft tablete komoly kritikákat kiváltva jobb esetben kibír talán 4,5 órát egyetlen töltéssel, ám mint kiderült, az akkuja határozottan nem gyenge: az LG által tervezett egység 42 wattórás, 5676 milliamperes és 7,4 voltos.


Természetesen a brutális kapacitás ellenére a Surface Póban egy 17 wattos TDP-vel rendelkező Intel Core i5-3317U processzor dübörög, továbbá a 10,6 colos és 1920×1080 pixeles érintőkijelzője is komoly energiaigénnyel rendelkezik - nem meglepő a relatíve alacsony akkus üzemidő.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.