Hirdetés

HDD néküli Samsung notebookok



|

Flash memóriamodulok a merevlemez helyén a Samsung új noteszgépeiben

Hirdetés

Az ultramobil PC-kben (UMPC) NAND flash memóriamodulokból épített, 32 GB tárolókapacitású, a merevlemez helyére illesztett SSD meghajtók (solid state diask) lesznek.

A Samsung Q1-SSD sorozatba tartozó ultrahordozható gépek speciális meghajtója nem felejtő memóriamodulokból áll, amelyek lényegesen gyorsabbak, mint a hagyományos, noteszgépekbe szánt merevlemezek. A rendszer betöltődése akár kétszeresére is gyorsulhat, az adatok olvasása háromszor (53 megabájt/s), az írása pedig akár másfélszer (28 megabit/s) gyorsabb is lehet. A memóriamodulokból álló meghajtó kevesebbet fogyaszt és sokkal ellenállóbb a külső behatásokkal szemben is, hiszen nem tartalmaz mozgó alkatrészeket. Ezenfelül az SSD-meghajtó csökkenti a noteszgép súlyát is, ugyanis csupán 20-30 gramm tömegű.

Táblázat

A speciális meghajtóknak egyetlen hátrányuk van, az áruk: a Q1-SSD ultrahordozható PC (UMPC) az eredeti változatnál kétszer drágábban, körülbelül 2430 dolláros áron vásárolható majd meg, míg a DVB-T tunert is tartalmazó Q30 noteszgép körülbelül 3700 dolláros áron kerül az üzletekbe.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.