Hirdetés

Hidegindítás: újra gyártásban a TouchPad



|

Gyorsan elkapkodták az utóbbi napokban szinte ingyen osztogatott táblagépet.

Hirdetés

Pár napja a HP alaposan felkorbácsolta a kedélyeket, hiszen bejelentette a volt Palm hardveres részlegének felszámolását, ráadásul a legjövedelmezőbb PC-s üzletágának kiszervezését is fontolgatja még a cég vezetése. A mobilos szemszögből fontosabb bejelentés természetesen az előbbi volt, a divízió megszüntetése a TouchPad táblagép katasztrofális eladásainak közvetlen eredménye.

 

HP TouchPad
HP TouchPad

 


A különféle nagyobb forgalmazók raktáraiban többezres tételekben halmozódtak fel az eladhatatlan tabletek, noha a viszonteladók kínjukban a múlt hónap elején már csak fele annyit kértek az eszközökért, mint amennyiért azokat eredetileg a polcokra tették. Az egyre csalódottabb áruházláncok úgy egy hete kártérítést követeltek a HP-től, ám a gyártó vezetése végül rávette őket a termék fillérekért való osztogatására, a legolcsóbb TouchPad modellért csupán 99 dollárt (19 ezer forintot) kértek.


A lépés beváltotta a hozzá fűzött reményeket, az egyesült államokbeli vásárlók pár nap elhordták az akcióhoz csatlakozott üzletek készleteit. A hatalmas sikerre való tekintettel a HP most bejelentette, hogy rövid időre újból elindítja a TouchPad gyártását, ennek oka viszont minden bizonnyal az, hogy a kínai üzemek nemrég már felkészültek az utolsó pillanatban elkaszált 7 colos modell összeszerelésére, állítólag 100 ezer egység előállítására elég komponenst halmoztak fel a raktáraikban.


A HP részéről ezen utolsó menet koránt sem a vásárlók igényeinek kiszolgálásáról szól, hanem a saját, és a különféle partnereik veszteségének minimalizálásáról, bár ez fogyasztói szempontból lényegtelen.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.