Hirdetés

Hivatalos a CDMA-s Apple iPhone 4



|

A Verizonhoz érkezett variánssal Wi-Fi hotspotot is létre lehet hozni.

Hirdetés

Magyar idő szerint tegnap késő délután az egyesült államokbeli Verizon Wireless bemutatta az Apple iPhone 4 CDMA-hálózaton működő verzióját. Ezzel a lépéssel február 10-től már az USA-ban is két szolgáltatónál lesz elérhető a készülék, eddig csak az AT&T forgalmazta a mobilt.

 

Apple iPhone 4 (CDMA)
Apple iPhone 4 (CDMA)

 


Nem teljesen arról van szó, mint mikor nálunk a Vodafone felvette a kínálatába az eszközt, hiszen a Verizon nem GSM-hálózatot üzemeltet, így ki kellett cserélni a telefonban az alapvető kommunikációért felelős lapkákat. Részben emiatt módosítani kellett az antennarendszert, ráadásul a verizonos iPhone-nal Wi-Fi hotspotot is létre lehet hozni - erre a jelenleg piacon lévő modellek nem képesek.


Az AT&T nem rettent meg a riválisától, nem számítanak az előfizetőik tömeges átvándorlására. Ugyan a Verizonnak nagyságrendekkel jobb az országos lefedettsége, ám a hálózatuk túlterheltsége miatt a legtöbb esetben az 1 megabit/másodperces letöltési sebességet sem képesek biztosítani, márpedig a gyors 3G-s adatátvitel rendkívül fontos az almás mobilok tulajai számára. A szolgáltató 199 dollárt kér a 16, és 299-et a 32 gigabájtos iPhone 4-ért.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.