Hirdetés

Hivatalos a Nokia 6 okostelefon



|

Sajnos csak Kínában lesz kapható a HMD Global első fecskéje.

Hirdetés

Az idei évben visszatér az okostelefonok piacára a Nokia márkanév, noha mint számos alkalommal említettük, a készülékeket a HMD Global vállalat tervezi, a Nokia csak minőségbiztosítás szintjén veszi ki a részét a "saját" készülékeinek fejlesztéséből. A nemzetközi piacra szánt első androidos Nokiák várhatóan a február végén kezdődő Mobile World Congress konferencián mutatkoznak be, ám a HMD most bejelentette az első, kizárólag Kínában piacra kerülő modellt.


Hirdetés


A Nokia 6 névre keresztelt mobil "2017 elején" fog piacra kerülni, a kártyafüggetlen kiadásáért 1699 jüant, azaz nagyjából 71 ezer forintot kell majd letenni az asztalra. Ebből sejthetően nem kimondottan prémium eszközről van szó, hanem egy kellemes középkategóriás modellről. A telefon legnagyobb érdekessége, hogy az unibody házát egyetlen alumíniumöntvényből esztergálják ki a gyárban, majd két külön anodizálási eljárásnak is alávetik, így állítólag jóval minőségibb hatást kelt a riválisainak többségénél. Az anodizálás összesen 10 órát vesz igénybe, míg az öt különálló polírozási fázis 5 órán keresztül folyik.



Nokia 6 megerősített specifikációk:

- Bluetooth 4.1 LE, Wi-Fi ac, HSPA+, LTE
- Kijelző: 5,5 hüvelyk, 1920×1080 pixel, Gorilla Glass
- Előlapi kamera: 8 MP
- Hátlapi kamera: 16 MP, fáziskülönbséges autofókusz, LED-es vaku
- Nyolcmagos és 1,4 GHz-es CPU, Qualcomm Snapdragon 430 SoC
- 4 GB RAM, 64 GB háttértár
- Google Android 7.0


(Forrás: GSMArena, HMD Global)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.