Hirdetés

Hivatalos a Qualcomm Snapdragon 821



|

Tíz százalékkal gyorsabb az előző 820-as csúcsmodellnél.

Hirdetés

Hétfőn a Qualcomm váratlanul bejelentette az eddigi legerősebb lapkakészletét, a Snapdragon 821 várhatóan már idén feltűnik néhány csúcsmobilban. A termék nagyjából 10 százalékkal gyorsabb a Snapdragon 820-nál, ám a chiptervező cég szerint nem fogja leváltani azt, a friss modellel bővíteni fogja a kínálatát.


Hirdetés


Hírünk írásáig a Qualcomm nem árult el sokat a Snapdragon 821-ről, ám egyelőre nagyon úgy tűnik, hogy csak egy magasabb órajeleken dolgozó Snapdragon 820-ról van szó. Az új modell processzorában az "elődhöz" hasonlóan 2× 2 Kryo processzormag található: a nagy teljesítményű magok legmagasabb órajele 2,4 GHz, az alacsonyabb fogyasztású csoportban lévő magok maximum frekvenciáját hírünk írásáig nem árulta el a Qualcomm. A Snapdragon 820 esetében a gyorsabb magok legfeljebb 2,15 GHz-en, a lassabbak pedig 1,6 GHz-en működhetnek.



A spekulációk szerint a grafikus processzor maradt az Adreno 530, ám a Qualcomm mérnökei a CPU mellett valószínűleg a GPU órajelét is megemelték egy kicsit. Azonos (vagy közel azonos) architektúra esetén az órajelek növelése a lapkakészlet hőtermelésének emelkedésével jár, talán ez lehet az oka annak, hogy az új modell bevezetése ellenére a Qualcomm a kínálatában tartja a Snapdragon 820-at is.


(Forrás: Liliputing, AnandTech, Qualcomm)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.