Hirdetés

Hivatalos a Samsung Galaxy Note 7



|

Íriszleolvasóval és hajlított kijelzővel hódítana az óriásmobil.

Hirdetés

Kedd délután a Samsung bemutatta az idei csúcskategóriás tepsimobilját. Az elsősorban üzleti felhasználásra szánt Galaxy Note 7 megkapta a dél-koreai gyártó Edge telefonjaiban látott hajlított érintőkijelzőt, de a legnagyobb dobását az előlapi íriszleolvasó egység jelenti.


Hirdetés


A Samsung tájékoztatása szerint az új biometrikus azonosítómodul ugyanarra használható, mint a szintén mellékelt ujjlenyomat-olvasó, azonban megbízhatóbban teszi a dolgát. A hitelesítőegységek nem csak a Galaxy Note 7 feloldását teszik lehetővé, de például alkalmazások elindítását, vagy éppen bizalmas dokumentumok megnyitását is jóvá lehet hagyni a segítségükkel.



A Galaxy Note 7 motorházteteje alatt gyakorlatilag egy Galaxy S7 / S7 Edge lapul, a specifikációkat alant foglaltuk össze. A telefont ettől függetlenül nem csak a nagyobb kijelzőátló (5,7") és az íriszleolvasó különbözteti meg a fent említett duótól, ugyanis világelsőként Gorilla Glass 5 védi az elő- és hátlapját, IP68-minősítést kapott, továbbá a mellékelt S-Pen érintőceruzája a korábbi 2048 helyett már 4096 szinten képes érzékelni a lenyomás erősségét. Vélhetően sokak örömére a microSD foglalat is visszatért.



A Samsung Galaxy Note 7 hazánkban augusztus 16-tól kezdve lesz előrendelhető, a forgalmazása pedig szeptember 2-án kezdődik. Hírünk írásakor még nem állt rendelkezésre a bruttó kártyafüggetlen ára, de biztosan drágább lesz a Galaxy S7 Edge-nél. A mobilszolgáltatók közül a Telenor és a T-Mobile vesznek részt az előrendelési akcióban. Az előrendelők ajándékba kapnak a készülék mellé egy Gear VR for Galaxy Note7 VR-headsetet.


Samsung Galaxy Note 7 specifikációk:

- HSPA+, LTE, NFC, Wi-Fi ac, Bluetooth 4.2, A-GPS
- Érintőkijelző: 5,7", 2540×1440 pixel, Dual edge, S-AMOLED, Gorilla Glass 5
- Előlapi kamera: 5 MP
- Hátlapi kamera: 12 MP, OIS, fáziskülönbséges AF, LED-es vaku; videó: 4K@30fps
- Nyolcmagos CPU, Samsung Exynos 8890 SoC (nemzetközi modell)
- 4 GB RAM, 64 GB (UFS 2.0) háttértár, microSD foglalat
- Google Android 6.0.1 + TouchWiz UI
- USB 3.1 Type-C csatlakozó, IP68-minősítés
- Íriszleolvasó, ujjlenyomat-olvasó
- Akku: 3500 mAh, WPC/PMA vezeték nélküli töltés, gyorstöltés
- Súly: 169 gramm
- Méret: 154 × 74 × 7,9 mm


(Forrás: Samsung, GSMArena)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.