Hirdetés

Hivatalos a Sony Ericsson XPERIA X8



|

Emellett bemutatkozott még a GreenHeart-szériás Cedar, és a legújabb Walkman-mobil is.

Hirdetés

A mai napon elsőként a Sony Ericsson háza tájáról szállítottunk néhány pletykát, valójában inkább csak képek formájában - konkrétan a fentebb említett három készülékről volt szó, pluszban pedig a Windows Phone 7-es Julie-ről. Utóbbiról sajnos nem érkezett azóta értékelhető információ, azonban az előbbi három immáron hivatalosan is be lett jelentve.

 

Sony Ericsson XPERIA X8


Az új X8 tulajdonképpen nem nevezhető annyira friss fejlesztésnek, lényegében egy módosított X10 Miniről van szó. Ettől függetlenül több lényeges eltérés van köztük: például erre a készülékre már 3 colos érintőkijelző került, a panel felbontása pedig 320×480 pixelre emelkedett - szemben az X10 Mini 2,55 col / 240×320 pixelével.

 

Sony Ericsson XPERIA X8
Sony Ericsson XPERIA X8

 

A kamerát viszont egy szerényebbre cserélték: 5 helyett ebbe már csak 3,2 megapixeles került, továbbá nincs autofókusz, és LED-es vaku sem került a szenzor mellé. Szintén probléma, hogy az ár alacsonyan tartása miatt a Wi-Fi-lapkát is száműzték belőle, bár HSDPA segítségével továbbra is lehet mobilnetezni.

 

Szerencsére a GPS megmaradt, az operációs rendszer szerepét pedig az X10-esek esetében is alkalmazott Google Android 1.6 tölti be, Timescape kezelőfelülettel. Összesen 128 megabájt szabadon felhasználható háttértárral büszkélkedhet az X8, és legfeljebb 16 GB-os microSD-vel bővíthető.

 

Méretei: 99 x 54 x 15 mm, a tömege az 1200 milliamperes akkuval együtt 104 gramm. A most bemutatott három készülék mindegyike a tervek szerint 2010. harmadik negyedévében válik elérhetővé, az X8 ára várhatóan 259 euró (nagyjából 72 ezer forint) körül lesz.

 

 

Sony Ericsson Yendo


A fura nevű telefon a mostanában kissé elhanyagolt Walkman-széria legújabb tagja, amelyre meglepő módon érintőképernyő került - a panel 2,6 colos, a felbontása 240×320 pixel. Noha a kezelőfelület miatt előző hírünkben androidosnak hittük, valójában nem az: a Sony Ericsson saját operációs rendszere fut rajta.

 

Sony Ericsson Yendo
Sony Ericsson Yendo

 

Tudását tekintve meglehetősen egyszerű készülékről van szó: kizárólag négysávos GSM/GPRS/EDGE-hálózaton működik, mobilnetezésre nem alkalmas. A belső háttértár is csupán 5 megabájt kapacitású, a bővítése legfeljebb 16 gigás microSD-vel történhet.

 

A kamerája 2 megapixeles, egyéb specifikációi közül kiemelendő az RDS-es FM-rádió, és a szabványos hangkimenet. A Yendo méretei: 93,5 x 52 x 15,5 mm, a tömege 81 gramm - az akku teljesítményéről, és a készülék várható áráról még nem érkezett információ.

 

 

Sony Ericsson Cedar


Végül, de nem utolsósorban bemutatkozott még a GreenHeart-szériás Cedar is, amely külsőre talán szerényebb az X8-nál és a Yendo-nál, de tudását tekintve nem kell szégyenkeznie. A viszonylag apró, 2,2 colos kijelzőjéhez meglepő módon 240×320 képpontos felbontás társult, ráadásul a HSDPA-vezérlő mellé Wi-Fi is került.

 

Sony Ericsson Cedar
Sony Ericsson Cedar

 

Ugyan a Cedar is megbirkózik a különféle dalokkal, de nem feltétlenül zenehallgatásra tervezték: vélhetően ezért nem tértek ki a belső háttértárának kapacitására, csupán annyit árultak el, hogy microSD-vel ez a telefon is bővíthető. A kamerája a Yendo-éhoz hasonlóan 2 megapixeles, és a mobil egyetlen további extrájának talán az FM-rádió tekinthető. Méretei: 111 x 49 x 15,5 mm, a tömege 84 gramm - az árát még meglátjuk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.