Hirdetés

Hivatalos az olcsó Samsung Exynos 7570 SoC



|

Belépőkategóriás mobilokba szánják, mégis mérföldkő a termék.

Hirdetés

Kedden a Samsung egy újabb megfizethető okostelefonokba szánt lapkakészlettel állt elő. Ebből fakadóan a 14 nm-es csíkszélességű Exynos 7570 SoC sejthetően nem egy teljesítménybajnok, ám mégis mérföldkő a vállalat számára: ez az első olyan lapkakészlete, amely beépítve tartalmazza az összes fontos vezeték nélküli hálózati vezérlőt, azaz akad benne integrált Bluetooth, Wi-Fi, GPS, FM rádió, tovább LTE Cat4 modem is. A Samsung egészen eddig kénytelen volt más gyártók chipjeivel kombinálni a saját tervezésű lapkakészleteit.


Hirdetés


A Samsung Exynos 7570 részletes specifikációit még nem ismertette a vállalat, de a legfontosabb tulajdonságait persze elárulta. A processzorában négy darab Cortex-A53 architektúrás mag található, a grafikus vezérlője legfeljebb 1280×800 pixeles kijelzőket képes meghajtani. A termékkel szerelt mobilokba maximum 8 megapixeles előlapi és 13 megapixeles hátlapi kamerák kerülhetnek, lehetőséget biztosít az 1080p@30fps videók rögzítésére.



A gyártó állítása szerint a friss termék 70 százalékkal gyorsabb az Exynos 3470 névre keresztelt elődjénél, 30 százalékkal kevesebbet fogyaszt annál, továbbá 20 százalékkal kisebb tokozásának fizikai mérete.


(Forrás: Engadget, AnandTech, Samsung)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.