Hirdetés

Hivatalos és fantasztikus az LG G3



|

2560×1440 pixeles kijelzőt, lézeres autofókuszt és feltűnő külsőt kapott a csúcsmobil.

Hirdetés

Magyar idő szerint kedd este az LG végre hivatalosan is bejelentette a Samsung Galaxy S5 és HTC One (M8) ellen csatába küldendő csúcsmobilját. A bejelentés végső soron nem tartogatott nagy meglepetéseket, ugyanis vagy egy tucatnyi partizán szivárogtató mellett hétfőn még a vállalat holland kirendeltsége is kitette a kirakatba a készüléket. Utóbbi lehetett akár reklámfogás is, azonban valahogy nem lepődnénk meg, ha valaki csak elnézett volna valamit.
 

Hirdetés


Ettől függetlenül bőven akad ok az LG G3 iránt való érdeklődésre, ugyanis a készülék – most már nagyon hivatalosan is – érdekes. Ugyan a vállalat zászlóshajó telefonjai az elmúlt években hardveresen hozták vagy felülmúlták a riválisok magas színvonalát, azonban a dizájnerek nem voltak képesek kitörni az egyhangú szín- és formavilágukból. Az G3 ugyan feltűnően az LG gyermeke, ám ennek ellenére néhány apró módosítással végre sikerült megjelenés tekintetében is letenni valami feltűnőt az asztalra. Szorosan a témához tartozik, hogy a telefon háza a látszattal ellentétben műanyag, csupán a felső rétege egy fémes hatást keltő különleges bevonat.


A hardverre rátérve az LG G3 legnagyobb durranása egyértelműen a kijelzője: az 5,5 colos IPS panel 2560×1440 pixel felbontású, amely 534 ppi pixelsűrűséget jelent. Az LG állítása szerint igenis meglátszik a képminőségbeli különbség a Full HD panelhez képest. A telefon lapkakészlete négymagos és 2,5 gigahertzes processzorú Qualcomm Snapdragon 801, azaz a megjelenítőt egy Adreno 330 GPU hajtja.


Az előlapi kamera állítólag speciálisan önporték készítéséhez igazított – 77 fokos látószögő – 2,1 megapixeles darab, míg a hátlapi 13 megapixeles szenzor lézeres autofókusszal, optikai képstabilizációval és dupla LED-es vakuval próbál minél jobb fotókat lőni. Mindkét kamerával lehetséges 1080p-s videókat készíteni, a hangfelvétel a dupla mikrofonnak köszönhetően sztereó.
 


Az LG G3-ból kétféle változat lesz kapható: a 2 GB memóriával ellátott verzióba 16 GB háttértár került, míg a 3 GB RAM-os modellben 32 GB háttértár található. Mindkettő modell bővíthető microSD-vel, akár 128 GB-os kártyákat is kezel a telefon. Az akkuja szabadon cserélhető, speciális hátlappal pedig vezeték nélküli töltésre is lehetőség nyílik.


Sejthetően az LG csúcsmobilján már Android 4.4.2 operációs rendszer fut, amely tetején módosított kezelőfelület csücsül. A trendeknek megfelelően lapos megjelenésű szoftver talán legnagyobb újdonsága, hogy került bele egy Google Now szolgáltatással rivális alkalmazás: ez képes többek közt tájékoztatni az időjárásról, helyalapú emlékeztetőket nyújthat, továbbá akár a hónapok óta nem használt alkalmazásokat is törölheti (felhatalmazás után). A virtuális billentyűzet magassága szabadon állíthatóvá vált, megtalálhatóak a telefonban a más LG mobilokból már ismert KnockCode és KnockOn funkciók, a Health program pedig követheti az edzéseket és számolhatja naponta megtett lépéseket.



Az LG G3 első körben ezen a héten Dél-Koreában válik elérhetővé, Európába júniusban fog megérkezni. Sajnos várható árakról egyelőre nem tudunk tájékoztatást adni.


LG G3 specifikációk:

– GSM/GPRS/EDGE, HSPA+, LTE (150/50 Mbps)
– Bluetooth 4.0, Wi-Fi 802.11ac, A-GPS, NFC
– Érintőkijelző: 5,5 col, 2560×1440 pixel, IPS
– Előlapi kamera 2.1 megapixel
– Hátlapi kamera: 13 megapixel, OIS, dupla LED-es vaku, lézeres autófókusz
– 2,5 GHz-es és négymagos CPU, Qualcomm Snapdragon 801 SoC
– RAM és háttértár: 2 GB és 16 GB / 3 GB és 32 GB
– microSD foglalat (akár 128 GB)
– Google Android 4.4.2
– Akku: 3000 mAh (cserélhető)
– Méret: 146 × 75 × 8,9 mm
– Súly: 149 gramm


(Forrás: LG Newsroom)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.