Hirdetés

Hivatalos fotókon a Google Pixel 6 és a Pixel 6 Pro, ami saját fejlesztésű chipet kap



|

A Google újdonságai átalakított kamerával és házon belül fejlesztett chippel támadnak, melynek már a nevét is elárulták.

Hirdetés

Hónapok óta megy a találgatás a Google idei telefonjai, a Pixel 6 és az erősebb Pixel 6 Pro kapcsán. Néhány hete bebizonyosodott, hogy a keresőóriás az Apple nyomdokaiba lépve saját chipeket használ majd a Qualcomm Snapdragon helyett, nemrég pedig újabb részleteket tártak a világ elé.

A Google blogján ugyanis megosztottak egy bejegyzést az új mobilokról, melyben nem csak hivatalos képeket kaptunk, de meséltek kicsit az új SoC-ról is.

Hirdetés

A poszt mindenekelőtt megerősítette, hogy a Pixel 6-szériát valamikor az ősz során dobják majd piacra, de ez nem különösebben nagy reveláció, hiszen a Pixel 2 óta minden évben ez volt a menetrend.

A képek alapján a Pixel 6 és a Pixel 6 Pro nagyon hasonlóak lesznek, a leginkább szembetűnő újdonságuk pedig a hátlapot teljesen átölelő kamerasziget, melyre talán jobban illik a "kamerasáv" kifejezés. Ezt egyébként korábban már láthattuk kiszivárgott képeken, de a Google rendereivel hivatalossá vált az új elrendezés.

A saját chipről szólva pedig a vállalat elárulta, hogy Tensornak hívják majd, feltehetően a Google TensorFlow nevű, gépi tanulást segítő szoftverkönyvtára után.  A cég azt ígéri, hogy az ARM-alapú hardver a digitális képfeldolgozási eljárásokra lesz kihegyezve, de nagy javulást hoz a beszédfelismerésben és a gépi tanulásban is.

A bejegyzés szűken méri a lényegi infókat, de a szöveg alapján a Google továbbra is a mesterséges intelligenciába helyezi a bizalmát, ahogy tette ezt a korábbi Pixel-modellekkel is.

"Az AI az innovációs munkánk jövője, de a gond az, hogy számítási korlátokba ütköztünk, melyek megakadályoztak minket a küldetésünk maradéktalan teljesítésében. Ezért hozzáfogtunk egy mobilra épített technológiai platform megalkotásához, amely lehetővé teszi, hogy a leginnovatívabb mesterséges intelligenciát és gépi tanulást juttassuk el a Pixel felhasználóinkhoz."

- írja Rick Osterloh, a Google eszközökért és szolgáltatásokért felelős alelnöke. Azt pedig már a Wirednek árulta el a vezető, hogy az olcsóbb, A-jelzésű Pixeleknél (pl. Pixel 5A) kitartanak a Qualcomm chipjei mellett.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.