Hirdetés

Hivatalos a Nokia Touch and Type sorozata



|

Hazánkban is kapható lesz az érintőképernyővel, és hagyományos billentyűzettel egyaránt felszerelt első modell.

Hirdetés

Körülbelül egy hete hírt adtunk már a Nokia X3-02 jelzésű készülékéről, amely a gyártótól merőben szokatlan formatervével hívta fel magára a figyelmet - akkor még csak pletykaszinten. Mint mostanra kiderült, a telefon nem csupán egy kínai piacra készült egyedi darab, hanem a nemzetközileg is forgalomba kerülő „Touch And Type" széria első modelljéről van szó.

 

Nokia X3-02 Touch anf Type
Nokia X3-02 Touch anf Type

 


A beszédes nevű sorozat tagjai olcsó, érintőképernyővel és fizikai billentyűzettel is ellátott mobilok lesznek, méghozzá S40-es kezelőfelülettel - így hiába rendelkeznek majd okostelefonokra is jellemző vonásokkal, valójában nem lesznek azok.


Mindez remekül látható az új X3-mason is: a hagyományos kialakítású készülékbe mára elavultnak számító rezisztív érintőképernyő került, a panel mellesleg 2,4 col átlójú, és 240×320 pixel felbontású. A kamera ugyan 5 megapixeles, azonban fixfókuszos, és vaku sem került a szenzor mellé.

 

Nokia X3-02 Touch anf Type
Nokia X3-02 Touch anf Type

 


Viszont kommunikációs szempontból egyáltalán nem rossz a mobil: alapvetően négysávos GSM/GPRS/EDGE-hálózaton működik, emellett pedig támogatja a 3G/HSDPA-t is - sajnos a maximális letöltési sebességet nem közölték a finnek, vélhetően 3,6 megabitről van szó. Szerencsére az X3-02-ből nem spórolták ki a Bluetooth 2.1 mellől az n-szabványt is támogató Wi-Fi-vezérlőt sem, amiért jár a piros pont.

 


A korábbi értesülésekkel ellentétben a mobilba került RDS-es FM-rádió is, viszont a gyorsulásmérő emlegetése hiba volt. Az elhanyagolható kapacitású beépített háttértára legfeljebb 16 GB-os microSD-vel bővíthető, extraként pedig megemlíthető a 3,5 mm-es Jack-kimenet.


Rendkívül apró és könnyű készülékről van szó: az X3-02-be 860 milliamperes akku került, amellyel együtt csupán 78 grammot nyom a 106,2 × 48,4 × 9,6 mm méretű mobil. A Nokia hazai kirendeltsége nemrég közzétette a telefon magyar nyelvű sajtóanyagát, amelyből meglehetősen egyértelmű, hogy itthon is forgalomba fog kerülni - méghozzá a tervek szerint 2010. harmadik negyedévében, adók és egyéb költségek nélkül 125 eurós (nagyjából 35 ezer forintos) áron.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.