Hirdetés

Hivatalos: vége a MeeGónak



|

Az Intel egy Tizen nevű projekt felé fordította a belsős fejlesztőket.

Hirdetés

Hónapok óta közismert tény, hogy komoly bajban van a MeeGo, hiszen még februárban a Nokia korábbi ígéretét megszegve egyszerűen befejezte a szoftver érdemi támogatását. Nemrégiben olyan pletykák is érkeztek, hogy az Intel nem képes új társat találni a fejlesztésének folytatására, így el fogják kaszálni a projektet - ennek bejelentése tegnap este hivatalosan is megtörtént, bár nem is olyan rég a lapkagyártó még bőszen tagadta a híresztelés valódiságát.

 

 


A kép ennél azért kissé árnyaltabb, hiszen a szoftver belsős fejlesztői gárdáját nem menesztették, hanem átállították a Tizen nevű szoftver fejlesztésére. A Samsunggal közösen szponzorált projekt során a MeeGo beleolvad a koreaiak LiMo platformjába, a két vállalat közös erőfeszítéseinek célja egy telefonokon, tableteken, netbookokon, okos TV-ken, és autós szórakoztatói rendszereken futtatható operációs rendszer létrehozása - ismerősnek tűnik a koncepció.


Most már csupán az a kérdés, hogy a cégek mennyire veszik komolyan a Tizent: a Samsung különféle eszközein elsősorban Google Android fut, emellett pedig nagy erőkkel fejlesztik a badát is. Az Intelnek az x86-os processzorokkal szerelt okostelefonok és tabletek miatt lett volna szüksége a MeeGóra, ám időközben kiderült, hogy utóbbiakon elméletben már jól használható lesz a Windows 8 is, ráadásul a Google személyesen fogja átportolni a robotos rendszert a gyártó hardvereivel szerelt eszközökre - nem egyértelmű, hogy miért lenne szükségük egy saját megoldásra.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.