Hirdetés

Hivatalosak a 2014-ig érkező Tegrák



|

Elsősorban a grafikus teljesítményben lesznek drámai változások.

Hirdetés

Tegnap egy hosszabb írásban foglalkoztunk a Tegra 2 SoC-vel, a cikk megjelenése után pár órával az NVIDIA ízelítőt adott Barcelonában az augusztusban érkező Tegra 3 képességeiből. Sajnos túl sok konkrétumot nem kaptunk, de legalább bejelentették a 2014-ig tervezett termékek kódnevét.

 

NVIDIA Tegra
NVIDIA Tegra

 

A korábban kiszivárgott, nem hivatalos dia.


A Tegra 3 (avagy Kal-El) architektúrába egy négymagos, feltehetően 1,5 gigahertzen ketyegő processzor fog kerülni, amely elődjéhez képest körülbelül dupla számítási teljesítményt képes nyújtani. A grafikus vezérlő is megújult benne, 8 helyett immáron 12 mag fog dolgozni a GPU-ban, és akár ötször gyorsabb is lehet a Tegra 2-ben lévő társánál.

 

Az NVIDIA Tegrák grafikus teljesítményének várható változása 2014-ig.
Az NVIDIA Tegrák grafikus teljesítményének várható változása 2014-ig.

 

Az NVIDIA Tegrák grafikus teljesítményének várható változása 2014-ig.


A jövő ennél is bizarrabbnak tűnik, hiszen az NVIDIA szerint a következő három évben érkező Wayne, Logan, és Stark kódnevére hallgató Tegrákban nem áll meg a grafikus vezérlők forradalma, a 2014-ben bemutatkozó modell sebessége akár 80× is meghaladhatja a jelenlegi változatét.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.