Hirdetés

Hivatalosan is betegség a telefonfüggőség



|

A nomofóbia ismert dolog, de sajnos egyre több embert érint.

Hirdetés

A nomofóbia fogalma nem ismeretlen dolog, egy ideje már aktuális a telefontól való függőség. Az okostelefonok terjedése és az appokkal eltöltött egyre több idő azonban aktuálisabbá teszi ezt a modern kori, valós betegséget, mint valaha. Erre emlékeztetett most a PhoneArena is. 

Hirdetés

Mik a tünetek? Idegesség, ha valakinél nincs ott az okostelefonja. Állandóan kézben tartott készülék. Az értesítések gyakori ellenőrzése, a hírfolyamok végtelen görgetése. Kizökkenés a beszélgetésekből, filmekből, a mindennapi életből. Dolgok elfelejtése azért, mert éppen történt valami a közösségi oldalakon. 

Akinél legalább kettő igaz, annak ideje foglalkoznia magával az okostelefonja helyett, ugyanis fóbiától szenved. A hatás általában gyors félelem vagy idegesség formájában jelentkezik, amikor rájön az illető, nem tud híreket szerezni a barátoktól és az oldalakról. 

Az okostelefon-függő világot kiborítja, ha merül az akku, ha vége a mobilnetes adatkeretnek vagy elveszik a telefont. 

Korábbi statisztikák szerint a 18 - 34 éves amerikaiak 20 százaléka szex közben is okostelefonozik, a britek 51 százaléka bevallottan extrém ideges a tech dolgok kapcsán. Más becslések szerint a nomofóbiában a nők 70, a férfiak 61 százaléka érintett. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.