Hirdetés

Hódít az Android, a Windows Mobile senkinek sem kell



|

Katasztrofálisan zárta az üzleti negyedévet a Microsoft mobil operációs rendszere.

Hirdetés

Megérkezett a Gartner legfrissebb, 2015 negyedik negyedéves jelentése az okostelefonok globális értékesítésével kapcsolatban. A vizsgált időszakban több, mint 403 millió készüléket vásároltak a felhasználók, ami kicsivel több, mint az előző év hasonló időszakának eredménye. A piac bővülésének nagy nyertese egyértelműen a Google volt, az Apple és a Microsoft azonban nem teljesített túl jól.

Hirdetés

Az eladott okostelefonok 80,7 százalékán (ez körülbelül 325,4 millió darabot jelent) Android operációs rendszer volt telepítve, egy év alatt 5 százalékot javítva továbbra is uralják a piacot. Csökkent viszont az iOS népszerűsége, a 71,5 milliós példányszám azt jelenti, hogy arányaiban is kevesebben (17,7 %) tették le a voksukat idén az iPhone mellett, mint tavaly.

A legnagyobb vesztes egyértelműen a Microsoft volt, a Windows telefonokból mindössze 4,4 millió fogyott, ami az egy évvel ezelőtti számoknak még a felét sem éri el. A redmondiak mobil operációs rendszerének részesedése ezzel 2,8-ról 1,1 százalékra esett, szóval nagy feladat vár a nemrég bejelentett, Windows 10-es Lumia 650 és VAIO Phone Biz mobilokra, ha javítani akarnak a mérlegen.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.