Hirdetés

Hogyan kerüljük el a mobil hamisítványokat?



|

A kétes forrásból származó és minőségű eszközöket viszonylag könnyű elkerülni, csak néhány szabályt kell betartani a készülék megvásárlásakor.

Hirdetés

1. Tanulmányozzuk a vásárolni kívánt terméket
A tesztek, kritikák, blogbejegyzések és YouTube-videók nemcsak azt segítenek eldönteni, hogy a telefon vagy táblagép megfelel-e az elvárásainknak, de megfelelő alapot is nyújtanak a kipróbálás nyomán az összehasonlításhoz.

Hirdetés

2. Nézzük meg, hol vásárolunk
Vásároljunk hivatalos viszonteladóktól, nevesebb mobiltelefon-szolgáltatóktól, akik garantálják a készülék eredetét, valódiságát és vírusmentességét. Ha mégis feketepiacon szeretnénk telefont/táblagépet beszerezni, ragaszkodjunk a készülék kipróbálásához, és feltétlenül kössük az adásvételt írásbeli szerződéshez.

Az adásvételibe mindig kerüljön bele az IMEI szám is
 

3. Csak biztonságos oldalakról vásároljunk, és ne fizessünk Western Unionon keresztül
Megbízható webáruházakon (antelife.com, banggood.com, etotalk.com, focalprice.com, geekbuying.com, minideal.net, tinydeal.com, tmallbox.com, pandawill.com) vásároljunk, az eBay-en vagy a magyar apróhirdető oldalakon sok a hamisítvány. Sose használjunk készpénzutalási szolgáltatásokat, a legjobb, ha PayPalon keresztül vagy biztonságos bankkártyás fizetéssel rendezzük a számlát.

4. Ellenőrizzük a modell nevét és számát
A hamisítók kreatív elnevezései nem feltétlenül szembetűnőek (például Samsung helyett Samsvng), de odafigyeléssel megtalálható a helytelen modellnév. A készülék számát is érdemes megvizsgálni, hogy megfelel-e a gyári adatoknak, és nem tartozik-e más készülékhez.

5. Figyeljünk a kinézetre, tapintásra, logóra
A legtöbb hamis készülék dizájnra és a tapintásra felismerhető. Érdemes megfigyelni a felületet, az összeszerelés minőségét, a gombok és feliratok elhelyezkedését. Nézzük meg a csomagolás illesztéseit is. Előfordulhat, hogy hiányos a matricázás. A hamis logó lehet kisebb/nagyobb, mint az eredeti, és érezhető a nyomtatás az összes műanyag felületen, az akkumulátoron pedig legtöbbször hibás.

Érdemes kipróbálni a fontosabb funkciókat

6. Teszteljük a hang- és képminőséget és a szoftver gyorsaságát
Ha a beépített fényképezőgép rossz felbontással dolgozik, és nemcsak szürkületben nehéz vele fényképezni, gyanakodjunk! A dobozhang szintén intő jel. A legfeltűnőbb hibák a szoftver minőségén érződnek. Ha kifejezetten lassan reagál az érintésre, az alkalmazások képe, sorrendje nem hasonlít az előzetesen látottakéhoz, akkor hamisítványra leltünk.

Hasonló érdekességeket olvashatsz az aktuális PC Worldben is. Éves előfizetéssel ráadásul most 6 960 forintot is megspórolhatsz!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.