Hirdetés

Hogyan kerüljük meg a PIN-t, a jelszót, ha elfelejtettük őket?



|

Hosszú órákon, de akár napokon keresztül is törhetjük a fejünket, hogy vajon mi lehet az új jelszavunk, amit korábban megadtunk, de szerencsére az agyvérzés közeli állapotot pár lépéssel enyhíthetjük.

Hirdetés

Amennyiben például nem szeretnénk, hogy a munkahelyen az asztalunk mellé tévedt kollégák bármelyike végignyalja az androidos táblagépünk vagy okotelefonunk tartalmát, érdemes védelemmel ellátni. A zárképernyő erre kézenfekvő megoldás. Zár gyanánt használhatunk PIN-t, jelszót, mintát, de akár a saját arcunkat is. Az utóbbiról szerencsére nehéz elfeledkezni plusz a formája drasztikus módon egyik napról a másikra szintén, ám mi a helyzet akkor ha egyik nap épp zárképernyő védelmet cserélünk és következő nap már nem jut eszünkbe mi lehetett a kombináció, a minta vagy a jelszó.

 

 

Szerencsére ezeket a védelmi mechanizmusokat meg lehet kerülni, azonban ha a minta helyett mondjuk PIN-t vagy jelszót használtunk, akkor bizony az eszközünkön tárolt adatok elvesztésére is fel kell készülnünk. Emiatt is érdemes biztonsági mentést készíteni.

 

Minta megkerülése

1, Miután egymásután ötször elrontjuk a mintát az ötödik próbálkozás után egy üzenet fog felugrani, mely arról tájékoztat, hogy 30 másodpercet várnunk kell a következő próbálkozásig. Előfordulhat, hogy az üzenet megjelenítéséhez több próbálkozásra lesz szükség, mert az Android csak azokat a próbálkozásokat veszi figyelembe, melyek 4 vagy több pontot érintenek.

 

 

2, Ami ezután történik az nagyrészt készülékfüggő. A Sony Xperia frissebb szériáin például vagy a Google fiók adatainkat adhatjuk meg, vagy a biztonsági kódot. A Huawei készülékeken ráadásul elfelejtett minta lehetőség is van a képernyő jobb alsó sarkában.

3, A következő képernyőn üssük be a felhasználói fiókunk adatait, majd jelentkezzünk be.

4, Majd válasszunk valami olyasmi védelmi opciót, amire biztosan emlékezni fogunk.

 

Hogyan kerüljük meg a PIN-t és a jelszót?

1, Amennyiben Android 2.2 és 4.0 közötti készülék az áldozat, akkor a Screen Lock Bypass Pro gyógyírt jelenthet a problémára, bár nem mindegyik eszközön működik. Erről a Google Play ad tájékoztatást, de még így is előfordulhat, hogy nem lesz hatékony az app. Valamint meg kell jegyeznünk, hogy csak akkor érdemes letölteni, ha a feltöltendő készülék online és be van léptetve a Google fiókunkba.

 

 

2, A Google Play-ről tehát töltsük le 880 Ft fejében a Screen Lock Bypass Pro-t. Miután az alkalmazás feltelepült, vagy kapcsoljuk ki be a készüléket, vagy dugjuk töltőre. Ezután koppintsunk az Activate gombra, hogy nullázhassuk a jelszót illetve a kódot.

3. Ha a fent említett app nem volna kompatibilis a készülékünkkel a hard reset még mindig ott lesz, mint utolsó mentsvár. Ekkor azonban egy keserű pirulát is le kell nyelnünk, mert a készüléken tárolt összes adatunk úszni fog. A hard reset elvégzéséhez be kell lépnünk a Recovery mode-ba. Az ehhez szükséges gombkombinációt megtalálhatjuk az  interneten.

4. Miután sikeresen beléptünk a Recovery mode-ba, a hangerőszabályzó segítségével lépdeljünk a Wipe data/factory reset lehetőségig, majd nyomjuk meg a bekapcsoló gombot.

 

 

5, A megerősítő kérdésre hasonló úton-módon adjunk igenló választ. Miután a készülék végzett a nagytakarítással, indítsuk újra. Az eszköz úgy fog bekapcsolni, mint amikor legelőször kivettük a dobozból.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.