Hirdetés

Hogyan találjuk meg elveszett okostelefonunkat, ingyenesen?



|

Egy elveszett telefon sokszor elveszett barátokat, barátnőket is jelenthet. Most az Androidosoknak adunk néhány tippet.

Hirdetés

Telefont elhagyni soha nem jó, mert még ha a készülék maga esetleg nem is egy értékes darab, de rajta a telefonszámok, SMS-ek, képek, videók, sokszor pótolhatatlan értéket képviselnek. Arról nem is beszélve, hogy egy előfizetéses SIM esetében a megtaláló által hívott 90-es számok nem csak őt repítik az egekbe, hanem a számlánk összegét is. Éppen ezért nem árt tudni, hogy miként találhatjuk meg gyorsan, hatékonyan és ingyenesenaz elkallódott készüléket. Legalábbis Androidos esetben.

Plan B: ez a szoftver akkor is segítséget nyújt, ha a baj már megtörtént, és a droidunkra nem telepítettünk semmilyen nyomkövetőt. A Plan B-t ugyanis távolról is telepíthetjük, amihez annyit kell tennünk, hogy belépünk az Android Marketplace-re, és a távoli letöltést választjuk. Amennyiben ez megtörtént, hamarosan egy e-mailt kapunk, amiben hasznos közelítéssel szerepel a szökésben lévő okostelefon helye. Innen beszerezhető.

Where is My Droid?  egy előre beállított, titkos szó SMS-ben történő elküldésével GPS-alapú helymeghatározással megkapjuk a szélességi-és hosszúsági koordinátákat, melyeket a Google Maps-on jelölve is megtalálunk. Az alkalmazás plusz szolgáltatása, hogy ha némítva hagyjuk el a telefonunkat, egy szintén titkos szót tartalmazó SMS küldésével a leghangosabb csengetést tudjuk aktiválni az elveszett telefonon, így a helyszínen hívogatva a készüléket, jó eséllyel fogjuk meglelni. Mindezek mellett a WhereIsMyDroid.com-on keresztül, irányítás alatt tarthatjuk a telót, sőt, értesítést kaphatunk a SIM-kártya cseréről is. Innen tölthető.

Prey Anti-Theft:nagyban hasonlít az előző alkalmazáshoz. Amennyiben telepítettük, GPS + WiFi helymeghatározásra van lehetőségünk, SIM csere után is, valamint riasztót állíthatunk be, ami az eszköz "hangoskodását" idézi elő. Mindezek mellett uninstall védelemmel is rendelkezik, illetve figyelmeztető üzenetet küld a gondterhelt gazdának. Innen beszerezhető.

AntiDroidTheft:társaihoz hasonlóan, GPS alapon szolgáltat információt magáról, de van extrája is, mégpedig az, hogy használja a telefon kameráját, mellyel távoli eléréssel tudunk képet készíteni, és elküldeni magunknak egy előre beállított e-mail címre. Kétségtelen, hogy ez egy igen hasznos funkció, ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy a telefon alapvetően valamelyik lapjára esik, tehát jó eséllyel az égboltot, vagy a pofára borult készülék takarása miatt totál sötét képet fogjuk megkapni. Az AntiDroidTheft az egyik legrégebbi kereső alkalmazás, így volt már ideje bizonyítani.

Ezekkel az alkalmazásokkal tehát van lehetőség megtalálni az eltűnt telefont még akkor is, ha a becsületes megtaláló időközben SIM-kártyát cserélt benne. Remélhetőleg huzamosabb időre nem kapcsolja ki, mert akkor nagyobb a gáz.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.